Αρωματικά τυροπιτάκια με 2 τυριά
Μην τσιγκουνευτείτε το πιπέρι, που πρέπει να είναι φρεσκοτριμμένο, για να πάρουν τα τυροπιτάκια το άρωμά του και τη σπιρτάδα του
ΥΛΙΚΑ (για 24 κομμάτια)
250 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
150 γρ. κατίκι Δομοκού
1 αβγό
2 κ.σ. γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
4 φύλλα κρούστας
EKTEΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το κατίκι. Σε ένα άλλο, χτυπάμε το αβγό με το γάλα και προσθέτουμε τα 2/3 του μείγματός τους στα τυριά. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι, καθώς και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το κάθε φύλλο (από τη μικρότερη πλευρά του) σε 6 ίσα μέρη. Με ένα κουταλάκι βάζουμε λίγο μείγμα στην άκρη του φύλλου και τυλίγουμε από δεξιά προς τα αριστερά μέχρι να σχηματιστεί ένα τριγωνάκι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 οC. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και αραδιάζουμε τα τυροπιτάκια με το σημείο του κλεισίματος προς τα κάτω. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, τα αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα αβγού-γάλακτος. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
- Πρόστιμο στη Meta για σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών στις πλατφόρμες της – Χιλιάδες ακόμα αγωγές περιμένουν
- Παρέλαση 25ης Μαρτίου: Μήνυμα ισχύος και αποτροπής
- Η Αλεξάνδρα Ούστα, το αλκοόλ, οι γονείς και οι απώλειες
- Μητσοτάκης για την 25η Μαρτίου: Αναγκαιότητα η επένδυση στην εθνική άμυνα – Η Ελλάδα προχωρά σταθερά και τολμηρά μπροστά
- Ρόδος: Η κυρία Σοφία ετών 82, μαθήτρια του Εσπερινού ΕΠΑΛ, παρέλασε περήφανα μπροστά σε χιλιάδες κόσμου
- Τασούλας για 25η Μαρτίου: Το 1821, οι πρόγονοί μας ανέλαβαν και εκπλήρωσαν για μας την ευθύνη της ελευθερίας μας
