Σε εννέα ανέρχονται πλέον τα συνολικά κρούσματα μηνιγγίτιδας από την αρχή της χρονιάς, καθώς μόνο τρία εξ αυτών καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Λίγες ημέρες μετά το κρούσμα μηνιγγίτιδας που σημειώθηκε στην Τρίπολη, ακόμα δύο παιδιά νόσησαν στην Κρήτη και νοσηλεύονται στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Χανίων από τις αρχές της εβδομάδας.

Πρόκειται για δύο παιδιά, τεσσάρων και δέκα ετών που εισήχθησαν τη Δευτέρα στο Νοσοκομείο Χανίων, και υποβάλλονται στην απαραίτητη ιατρική αγωγή.

Να σημειωθεί ότι, τα παιδιά φοιτούν σε διαφορετικά σχολεία στα Χανιά, γεγονός που έχει προκαλέσει αναστάτωση σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Υπενθυμίζεται ότι η μηνιγγίτιδα θεωρείται «ύπουλη» νόσος, αφού εκδηλώνεται με συμπτώματα που προσομοιάζουν, ειδικά στο αρχικό στάδιο, με τα συμπτώματα της εποχικής γρίπης. Ωστόσο, εξελίσσεται ραγδαία εντός 24ωρών και εάν δεν διαγνωστεί εγκαίρως μπορεί να προκαλέσει θάνατο ή μακροχρόνιες αναπηρίες.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο έγκαιρος εμβολιασμός βρεφών, νηπίων και εφήβων συντελεί σε αποτελεσματική πρόληψη της μηνιγγίτιδας.