Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι
Η κινόα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά με κρύο νερό προτού χρησιμοποιηθεί
Yλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. κόκκινη κινόα
100 γρ. λευκή κινόα
αλάτι
300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα
10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα
ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο
ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα δύο είδη της κινόας για 15-18 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το ρόδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα ξύσματα και τον χυμό των λάιμ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και σπόρους ροδιού.
- Η βαθμολογία της Super League μετά τα παιχνίδια του Σαββάτου (6/12)
- Ο Ρίτσαρντ Γκιρ ήταν αποκλεισμένος από τα Όσκαρ για 20 χρόνια λόγω πολιτικής δήλωσης, αλλά «δεν το πήρε προσωπικά»
- Οι «φούσκες» της Wall Street φαίνονται στο Google
- Μουντιάλ 2026: Το πλήρες πρόγραμμα των ομίλων και των νοκ-άουτ
- ΣΥΡΙΖΑ για επεισόδια στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο: Η εντολή ήταν η διάλυση των συγκεντρώσεων και η πρόκληση επεισοδίων, πάση θυσία
- Ετοιμάζεις ταξίδι; 10 πράγματα που πρέπει να τσεκάρεις – Ο απόλυτος οδηγός προετοιμασίας



