Σαλάτα με κινόα, κουνουπίδι και ρόδι
Η κινόα πρέπει να πλυθεί πολύ καλά με κρύο νερό προτού χρησιμοποιηθεί
Yλικά (για 4 άτομα)
200 γρ. κόκκινη κινόα
100 γρ. λευκή κινόα
αλάτι
300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές Φλωρίνης, σε κυβάκια
80 γρ. σπόρους ροδιού και λίγους επιπλέον, για το γαρνίρισμα
10 φύλλα δυόσμου, χονδροκομμένα
ξύσμα από 1 φρέσκο περγαμόντο, ακέρωτο
ξύσμα και χυμό από 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ακέρωτα
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ματσάκι κόλιαντρο, τα φύλλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράζουμε τα δύο είδη της κινόας για 15-18 λεπτά. Στραγγίζουμε, αφήνουμε να κρυώσει καλά και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το κουνουπίδι, τις πιπεριές, το ρόδι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε τα ξύσματα και τον χυμό των λάιμ. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε καλά και γαρνίρουμε με φύλλα κόλιαντρου και σπόρους ροδιού.
- «Ο Σέιμπεν Λι έκλεισε στην Εφές – Ανακοινώνεται άμεσα η μεταγραφή» (pic)
- Τουλάχιστον ένας νεκρός από τις σφοδρές πλημμύρες στην νότια Ισπανία – Δύο αγνοούμενοι
- «Στοίχημα» για το λιανικό εμπόριο το τελευταίο τρίμηνο της χρονιάς
- «Ο Πέρεθ θέλει τον Ζιντάν στο πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης»
- Άργησε αλλά πήρε… μπρος τελικά η boxing day στη Βρετανία
- Όταν η άκρα δεξιά φοράει την pop «στολή» της: Πώς περνά στις playlists και τα memes μας

