Ομογένεια: Επιστολή στον Τραμπ για τις τουρκικές προκλήσεις
Εντείνει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στην Ουάσιγκτον τις προσπάθειες ενημέρωσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο αλλά και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Εντείνει το ελληνοαμερικανικό λόμπι στην Ουάσιγκτον τις προσπάθειες ενημέρωσης της αμερικανικής κυβέρνησης για την πρόσφατη κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο αλλά και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου.
Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (AHI), Νικ Λαριγκάκης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην οποία απαριθμεί μεταξύ άλλων τις τελευταίες εξελίξεις στην περιοχή και περιγράφει την ένταση που επικρατεί.
Υποστηρίζει επίσης ότι η στάση της Τουρκίας θέτει σε κίνδυνο τα αμερικανικά συμφέροντα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
«Να ενεργήσει για την στήριξη του κράτους δικαίου»
Παράλληλα, καλεί τον πρόεδρο Τραμπ να καταδικάσει σθεναρά τις τουρκικές προκλήσεις, που, όπως τονίζει, στρέφονται εναντίον των ΗΠΑ, της Ελλάδας, της Κύπρου και διεθνών πετρελαϊκών εταιριών.
«Οι επιθετικές και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας (…) εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων τους, της Ελλάδας και της Κύπρου, είναι εμφανείς, απερίσκεπτες και επικίνδυνες.
»Παροτρύνω την (αμερικανική) κυβέρνηση να ενεργήσει για την στήριξη του κράτους δικαίου και να καλέσει την Τουρκία, που προκαλεί αυτές τις εντάσεις, να εγκαταλείψει τις επιθετικές ενέργειες που απειλούν την ειρήνη και την σταθερότητα και δεν είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών», συμπληρώνει ο κ. Λαριγκάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- «Toxic»: Ένας άντρας, μια γυναίκα, ένας θανατηφόρος ιός – Το ψυχολογικό θρίλερ έρχεται στο θέατρο Αργώ
- Κατώτατος μισθός: Προς νέα αύξηση κατά 40 ευρώ τον Απρίλιο του 2026
- «Ο Ναν μοιάζει να προσπαθεί να στείλει κόσμο στο νοσοκομείο»
- ClimateHub: Τα πιο ψυχρά και τα πιο θερμά Χριστούγεννα τα τελευταία 125 χρόνια
- Social media: Πως μας επηρεάζει η αποχή μιας εβδομάδας;
- «Πως ο Πάβλοβιτς επέλεξε την Εθνική Γερμανίας αντί της Σερβίας»
- Είναι το «Μια Υπέροχη Ζωή» μια αθώα χριστουγεννιάτικη ταινία – ή μήπως όχι;
- Home alone: Εννέα τρόποι για να περάσετε καλά και μόνοι στις γιορτές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442