Συνεκλήθη εκτάκτως στις 15:00 η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να διαβιβαστεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Στην συνέχεια αναμένεται να κατατεθεί αίτημα για την σύσταση εξεταστικής ή προανακριτικής επιτροπής.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η πρόταση για την άσκηση δίωξης κατά νυν ή πρώην μελών της κυβέρνησης υποβάλλεται γραπτώς και υπογράφεται από 30 βουλευτές.
Η απόφαση για τη συγκρότηση ή μη Προανακριτικής Επιτροπής λαμβάνεται μέσω μυστικής ψηφοφορίας σε ειδική ημερήσια διάταξη που ορίζεται μέσα σε 15 μέρες από την κατάθεση της σχετικής πρότασης.
Για την έγκριση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή 151 ψήφοι. Άννα Καραβοκύρη
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions