Νέες γεωτρήσεις της ιταλικής ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ
Για το νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα
ενημερώσει σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ιταλικής
εταιρείας ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι.
Για το νέο πρόγραμμα γεωτρήσεων εντός της κυπριακής ΑΟΖ, θα ενημερώσει σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση ο πρόεδρος της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ, Κλαούντιο Ντεσκάλτζι.
Ο Κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, δήλωσε πως ο κ. Ντεσκάλτζι θα ενημερώσει την κυβέρνηση σε ποια τεμάχια και πότε θα ξεκινήσουν έρευνες. Αύριο, ο κ. Ντεσκάλτζι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.
Μετά τις εξελίξεις στο τεμάχιο 11 -όπου δεν εντοπίστηκε κοίτασμα εμπορεύσιμο και με θετικό πρόσημο, αλλά επιβεβαιώθηκε μόνο η γεωλογική δομή- η κυπριακή κυβέρνηση επιθυμεί διακαώς να ξεκινήσει το συντομότερο ένας νέος κύκλος ερευνών, πολύ πριν τις γεωτρήσεις που έχει ανακοινώσει η Exxon στο τεμάχιο 10. Νοουμένου ότι θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν ότι η ENI έχει καταλήξει σε ημερομηνίες για νέες γεωτρήσεις, η ανακοίνωσή τους κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν μετά τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.
Επιδίωξη της Λευκωσίας είναι ο νέος κύκλος γεωτρήσεων να ξεκινήσει τον πρώτο μήνα του 2018, επιδίωξη που ενδεχομένως να προσκρούσει σε πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με τον εξοπλισμό της γεώτρησης. Στο Υπουργείο Ενέργειας γίνεται λόγος για γεωτρήσεις στα τεμάχια 3, 6 και 8, με την ENI να έχει ζητήσει άδειες, περιβαλλοντικές και ασφάλειας γεώτρησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εταιρεία θέλει να προχωρήσει με έρευνες στο τεμάχιο 6 και με μια δεύτερη σε κάποιο άλλο τεμάχιο.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας