ΠΓΔΜ: Σχέδια για μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων
Την μετονομασία του αεροδρομίου της ΠΓΔΜ από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» πρότειναν διπλωμάτες της χώρας, ιδέα που φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, παρά τις αντιρρήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
Την μετονομασία του αεροδρομίου της ΠΓΔΜ από «Μέγας Αλέξανδρος» σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» πρότειναν διπλωμάτες της χώρας, ιδέα που φαίνεται να γίνεται αποδεκτή από τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, παρά τις αντιρρήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE.
Η «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων» σε σχετική ανακοίνωσή της επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι η μετονομασία του αεροδρομίου των Σκοπίων σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» θα απεικονίζει με τον πλέον αξιοπρεπή τρόπο την εκτίμηση για τον σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε ο εκλιπών πρόεδρος της χώρας, Κίρο Γκλιγκόροφ, στη διαδικασία της ίδρυσης του σύγχρονου κράτους της ΠΓΔΜ και θα σφραγίσει ανεξίτηλα τη συλλογική μνήμη των πολιτών της.
Η «Διπλωματική Λέσχη Σκοπίων» είναι ένας όμιλος ο οποίος απαρτίζεται κυρίως από πρώην αλλά και από ενεργούς διπλωμάτες της ΠΓΔΜ και έχει ως στόχο «την προαγωγή της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής των διπλωματών στα Σκόπια». Δικαίωμα να συμμετέχουν ως μέλη έχουν πρώην και νυν μέλη της διπλωματικής υπηρεσίας της ΠΓΔΜ, καθώς και ξένοι διπλωμάτες που υπηρετούν ή υπηρέτησαν στα Σκόπια.
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ερωτώμενος σχετικά σήμερα, δήλωσε ότι η ιδέα για μετονομασία του αεροδρομίου σε «Κίρο Γκλιγκόροφ» είναι γι’ αυτόν καταρχάς αποδεκτή.
«Εκ πρώτης άποψης μου αρέσει αυτή η ιδέα. Όμως, εγώ είμαι μόνο ένας από τους πολίτες της χώρας. Θέλω να ακούσω προσεκτικά τους πολίτες. Ας ξεκινήσει μία συζήτηση και εμείς θα ακούσουμε τι θα πουν οι πολίτες», δήλωσε ο Ζόραν Ζάεφ.
Από τη μεριά του, το δεξιό εθνικιστικό κόμμα VMRO-DPMNE, τάχθηκε κατά της μετονομασίας του αεροδρομίου των Σκοπίων και σημείωσε πως «όταν επανέλθει στην εξουσία, θα ακυρώσει τις μετονομασίες και θα επαναφέρει ότι γκρεμίσει ο Ζάεφ και η κυβέρνησή του».
Το αεροδρόμιο των Σκοπίων μετονομάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 από την τότε κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι σε αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», από αεροδρόμιο «Πέτροβετς» που λεγόταν μέχρι τότε.
ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr
- Γάζα: Ο Τραμπ ανακοίνωσε το ΔΣ του «Συμβουλίου Ειρήνης» – Μπλερ, Ρούμπιο και δισεκατομμυριούχοι στη λίστα
- Πύρρος Δήμας – Αφροδίτη Σκαφίδα: Αποκαλύπτουν πώς ξεκίνησε η σχέση τους και τι επιθυμούν για την κόρη τους
- «Έπρεπε να γίνουν όλα αυτά για να ασχοληθεί η κυβέρνηση»: Με υπομνήματα και προτάσεις οι αγρότες στον Μητσοτάκη
- Για να νιώσει ξανά υπερήφανη η χώρα χρειάζεται κάτι παραπάνω από μία φρεγάτα
- Τρομερή ατάκα του Γιασικεβίτσιους: «Καλό που χάνει βολές ο Ντε Κολό μήπως και τον πιάσω σε ποσοστό» (vid)
- Πέθανε ο πρώην υπουργός και αντιναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού Αλέξανδρος Παπαδόγγονας
- Ηράκλειο: Αγωνία για τον 70χρονο Κώστα Καρτσωνάκη – Εκδόθηκε Silver Alert για την εξαφάνισή του
- Παλλήνη: Χειροπέδες σε 43χρονο που έτρεχε με 191 χλμ/ώρα στην Περιφερειακή Υμηττού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442