
Μητσοτάκης: Να χτυπήσετε εμένα και όχι τη γυναίκα μου
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αλληλοκατηγορίες για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις διεξάγεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στη λασπομαχία ωστόσο δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση.
Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, με αλληλοκατηγορίες για διάφορες σκοτεινές
υποθέσεις διεξάγεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ. Η
αξιωματική αντιπολίτευση έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν επιθυμεί να
συμμετάσχει στη λασπομαχία ωστόσο δεν προτίθεται να αφήσει αναπάντητες
τις επιθέσεις που δέχεται από την κυβέρνηση.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο 4ο προσυνέδριο της ΝΔ στο Ηράκλειο, έδωσε τον τόνο: «Εμείς», είπε, «μιλάμε σήμερα για το μέλλον. Κάποιοι όμως επιλέγουν όχι απλώς να ανακυκλώνουν το παρελθόν αλλά πετούν λάσπη και συκοφαντούν τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Τους λέω να με κοιτάξουν στα μάτια: Να χτυπήσετε εμένα και όχι τη γυναίκα μου. Ο Νίκος Καζαντζάκης είχε πει ότι το ψέμα είναι ανανδρία. Το να επιτίθεται όμως κάποιος στη σύζυγο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει δώσει ποτέ δικαίωμα αυτό είναι διπλή ανανδρία».
Επίσης, επισήμανε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα χάσει τις εκλογές. «Δεν είναι ντροπή να χάνει κάποιος εκλογές. Αυτό που είναι ντροπή είναι να προσπαθεί να διασωθεί με λάσπη και χυδαιότητα, χρησιμοποιώντας το παρακράτος που ο ίδιος οικοδομεί», δήλωσε.
Πόλεμος ανακοινώσεων
Είχε προηγηθεί πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην Πειραιώς και στο Μέγαρο Μαξίμου. Το πρωθυπουργικό επιτελείο κατηγόρησε τη ΝΔ για fake news.
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Αντιπρόεδρός της, Άδωνις Γεωργιάδης, «αποκάλυψαν» ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Είχε προηγηθεί από τους ίδιους κυνηγούς μαγισσών, η «αποκάλυψη» ότι με τον ίδιο νόμο είχαν αποφυλακιστεί ο φερόμενος ως δολοφόνος του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου, όπως και οι δράστες της ληστείας και της κακοποίησης με ηλεκτρικό σίδερο ογδονταπεντάχρονης γυναίκας. Και στις τρεις περιπτώσεις ψεύδονται. Απόλυτα, συνειδητά, και ασύστολα. Παρατηρούμε, πάντως, ότι οι εγκληματίες «που απελευθέρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ» πολλαπλασιάζονται όσο πολλαπλασιάζονται οι αποκαλύψεις των offshore.
Προφανώς, για να αποφύγει την πολιτική κόλαση, στην οποία οδηγούν οι φορολογικοί παράδεισοι, η Δεξιά της οικογένειας Μητσοτάκη χώνεται μέχρι το λαιμό στο καθαρτήριο των fake news».
Στην αντεπίθεση η ΝΔ
Το γραφείο Τύπου της ΝΔ απάντησε αναλόγως: «Ο κ. Τζανακόπουλος να απαντήσει ευθέως στους πολίτες:
– Γιατί συνεργάζεται ο κ. Παππάς με τον ειδικό στις οff shore κ. Αρτεμίου;
– Γιατί μέτοχος στην “Αυγή” είναι off shore εταιρεία;
– Γιατί δεν είπε λέξη σήμερα κ. Τσίπρας για τον κ. Καμμένο, που πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο με μεσάζοντα “μαϊμού” για την πώληση εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία.
Αν δεν μπορεί να απαντήσει μόνος του ο κ. Τζανακόπουλος, ας ζητήσει τη βοήθεια του πρωθυπουργού. Όσο για τις καταθέσεις και τις μετοχές Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ στο εξωτερικό, η Νέα Δημοκρατία είναι πρόθυμη, αν δεν θυμούνται, να τους φρεσκάρει τη μνήμη».
Εξάλλου, την Τετάρτη, ο Τομεάρχης και ο αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και οι βουλευτές του Κόμματος που μετέχουν στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων κατέθεσαν επίκαιρη επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο με θέμα «Πώληση βλημάτων του Ελληνικού Στρατού Ξηράς και αεροπορικών βομβών της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην Σαουδική Αραβία με διακρατική συμφωνία».
in.gr
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
- Δεν θέλει κόπο: 20 λεπτά περπάτημα την μέρα κάνουν τη διαφορά
- Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου – Πού θα έχει ισχυρές καταιγίδες
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)


































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442