Στο παρά ένα η σύλληψη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου
Στην τελική ευθεία έχει φτάσει η εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με την Ελληνική Αστυνομία να συλλαμβάνει έναν ύποπτο στην περιοχή της Πάτρας, ο οποίος από τις Αρχές θεωρείται ως το πρόσωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ποινικολόγο.
Στην τελική ευθεία έχει φτάσει η εξιχνίαση της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, με την Ελληνική Αστυνομία να συλλαμβάνει έναν ύποπτο στην περιοχή της Πάτρας, ο οποίος από τις Αρχές θεωρείται ως το πρόσωπο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο ποινικολόγο.
Όπως σημειώνουν από την ΕΛ.ΑΣ., η σύλληψη του 32χρονου Αλβανού κακοποιού και δραπέτη των φυλακών, καθώς είχε παραβιάσει την άδεια από σωφρονιστικό κατάστημα όπου κρατούνταν για κλοπές και ναρκωτικά, έγινε λίγο πριν τη διαφυγή του στην Αλβανία.
Το συγκεκριμένο άτομο είχε εντοπιστεί από τους αστυνομικούς και βρισκόταν υπό παρακολούθηση στην Αθήνα, ωστόσο όταν έφυγε για την Αχαΐα, οι Αρχές εκτίμησαν ότι ετοίμαζε το σχέδιο διαφυγής του και για αυτό ζήτησαν την προσαγωγή του, η οποία εξελίχθηκε σε σύλληψη.
Σύμφωνα με το Βήμα, ο 32χρονος φέρεται να ήταν κι αυτός που είχε πυροβολήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο -λίγες ημέρες πριν πυροβολήσει και τον άτυχο δικηγόρο-, στην πλατεία Δαβάκη της Καλλιθέας, δύο νεαρούς ομοεθνείς του ηλικίας 17 και 27 ετών, ενώ φέρεται να είχε επαφές στις φυλακές Κορυδαλλού με Αλβανούς μεγαλοποινικούς που είχαν κατηγορηθεί για σωρεία ανθρωποκτονιών, «συμβόλαια θανάτου» αλλά και την αιματηρή επίθεση –με 16 τραυματίες- σε μπαρ στο Μικρολίμανο, τον Δεκέμβριο του 2014.
Παράλληλα, οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εξετάζουν πλέον τους ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του δικηγόρου. Πιθανότερο κίνητρο, όπως σημειώνουν, είναι αυτό της «εντολής» στον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο να «πιέσει» τον πελάτη του και κατηγορούμενο για το θέμα της «Energa» Αριστείδη Φλώρο, να τους πληρώσει μεγάλο χρηματικό ποσό για το «συμβόλαιο θανάτου» εναντίον του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη.
Για την απόπειρα δολοφονίας του 62χρονου δικηγόρου, ο οποίος είχε θέση νομικού εκπροσώπου του ΛΑΓΗΕ (Λειτουργού Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) και βασικού κατηγόρου των εκπροσώπων των εταιρειών Energa και Hellas Power στην εκδίκαση της υπόθεσης.
Για το συγκεκριμένο «συμβόλαιο θανάτου» είχαν συλληφθεί τρεις Αλβανοί, οι οποίοι και προσήχθησαν το προηγούμενο Σάββατο στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, προκειμένου να εξεταστούν ως «ενδιάμεσοι» στην υπόθεση της δολοφονίας του 52χρονου δικηγόρου.
in.gr
- Λευκωσία για την επίθεση στη βρετανική στρατιωτική βάση στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές»
- Τέμπη, τρία χρόνια μετά: Πόσο ασφαλή (δεν) είναι τα τρένα μας;
- Η «φωνή του λαού» γίνεται αλγόριθμος: Ο Μάικλ Κέιν στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
- Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζει τις σχέσεις;
- Στενά του Ορμούζ: Το στρατηγικό πέρασμα για το πετρέλαιο στη μέγγενη του πολέμου
- Βρετανία: Γιατί χάνουν ενισχύσεις οι αγρότες – Το νέο σύστημα
- Η αβάσταχτη… υποκρισία της Δύσης για τον ιρανικό λαό
- Επιχειρήσεις: Εκτοξεύτηκαν τα «λουκέτα» – Μεγάλη αύξηση πτωχεύσεων σε ένα χρόνο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442