Ποιοι ετοιμάζουν «αποχαιρετιστήριο πάρτι» στον Σόιμπλε
Πανηγυρικό χαρακτήρα θα λάβει το Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, καθώς -όπως αναφέρει ο Βηματοδότης- οι υπουργοί Οικονομικών θα παραθέσουν δεξίωση αποχαιρετισμού στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Πανηγυρικό χαρακτήρα θα λάβει το Eurogroup της Δευτέρας στο Λουξεμβούργο, καθώς -όπως αναφέρει ο Βηματοδότης- οι υπουργοί Οικονομικών θα παραθέσουν δεξίωση αποχαιρετισμού στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο Γερμανός έγινε υπουργός Οικονομικών τον Οκτώβριο του 2009 και από τότε έχει μετάσχει σε περισσότερα από 100 Eurogroup.
Όπως σημειώνει ο Βηματοδότης: «Για να είμαι ακριβής, από το πρώτο έως το τελευταίο του Eurogroup μεσολάβησαν 2.912 ημέρες, 416 εβδομάδες, ή πιο απλά 8 ολόκληρα χρόνια. Ο ίδιος στα χρόνια αυτά συνεργάστηκε με εννέα διαφορετικούς έλληνες υπουργούς Οικονομικών (κανονικούς και υπηρεσιακούς) και γνώρισε μαζί τους μοναδικές στιγμές. Ηταν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου εκείνος που τον υποδέχθηκε στο Eurogroup και θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αυτός που θα του «κουνήσει το μαντίλι».
»Αν και ρώτησα για το εάν ο Ευκλείδης προτίθεται να κάνει κάποιο αναμνηστικό δώρο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να το μάθω. Περιμένω λοιπόν με αγωνία τη Δευτέρα για να ακούσω τις τελευταίες νουθεσίες του «Νέστορα» της γερμανικής πολιτικής σκηνής προς τη χώρα μας. Για την ιστορία σας λέω ότι ο κ. Σόιμπλε το μοναδικό δώρο που έκανε σε έλληνα υπουργό Οικονομικών ήταν στον Γιάνη Βαρουφάκη (που δεν γνώριζε τότε ότι τον μαγνητοφωνούσε). Σοκολατάκια με περιτύλιγμα το ευρώ».
in.gr
- Σοκαριστικό τροχαίο στην Αρτέμιδα: Αυτοκίνητο εκσφενδόνισε μοτοσικλετιστή και τον παράτησε αβοήθητο στο δρόμο
- Τρένο συγκρούστηκε με αγριογούρουνο λίγο πριν την Ανάσταση – Ταλαιπωρία για του επιβάτες του «Λάρισα – Θεσσαλονίκη»
- Οικογενειακό Πάσχα για Ελένη Ράντου, Βασίλη Παπακωνσταντίνου και Νικολέττα
- Χαμός στο Άνφιλντ για τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων
- Βλάχος: «Όλα τα παιδιά έβγαλαν ενέργεια και ποιότητα»
- Ο Τραμπ «κλείνει» τα Στενά του Ορμούζ – Κατηγορεί το Ιράν για «παγκόσμιο εκβιασμό»
- Μπλόκο στο Πάσχα με μολότοφ έβαλε η ΕΛ.ΑΣ. – Έγιναν 14 συλλήψεις πριν την Ανάσταση στην Αττική
- Μαγνησία: Ιερέας δεν έλεγε το «Χριστός ανέστη» αν δεν σταματούσαν τα πυροτεχνήματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/agustina-heit-mefvaXlDihk-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442