Σε λειτουργία η Μονάδα Αναμονής Παιδιού στο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου»
Σε λειτουργία τέθηκε η Μονάδα Αναμονής (ΜΑΝΑ) Παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 18 νεογνών που για κοινωνικούς λόγους παραμένουν στο νοσοκομείο μετά τη γέννησή τους.
Σε λειτουργία τέθηκε η Μονάδα Αναμονής (ΜΑΝΑ) Παιδιού στο Γενικό Νοσοκομείο Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου». Έχει δυνατότητα φιλοξενίας 18 νεογνών που για κοινωνικούς λόγους παραμένουν στο νοσοκομείο μετά τη γέννησή τους.
Η ΜΑΝΑ Παιδιού καλύπτει εμβαδόν 95m2 και με 40m2 βοηθητικών χώρων και κατασκευάστηκε με κρατικούς πόρους (επιχορήγηση από 1η Υ.ΠΕ. Αττικής), ενώ ο ξενοδοχειακός εξοπλισμός είναι χορηγία ιδωτικής τράπεζας.
Η Μονάδα ανήκει στο Νεογνολογικό Τμήμα, είναι πλήρως εξοπλισμένη για την αντιμετώπιση οποιωνδήποτε προβλημάτων στα νεογνά και δημιουργήθηκε με παιδοκεντρική κατεύθυνση για να δώσει στα παιδιά που για κοινωνικούς λόγους μένουν στο νοσοκομείο, τα απαραίτητα ερεθίσματα (οπτικά, ακουστικά, απτικά) που είναι σημαντικά για την ομαλή ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, ιδιαίτερα τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής τους.
Στόχος είναι τα παιδιά γρήγορα να τοποθετούνται σε οικογένειες, έτσι ώστε να μεγαλώνουν σε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον και όχι να παραμένουν σε νοσοκομειακό ή προνοιακό περιβάλλον.
Η συνεργασία της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αθηνών, των Κοινωνικών Υπηρεσιών των ΓΝΜ «Έλενα Βενιζέλου» και ΓΝΑ «Αλεξάνδρα», του Κέντρου Προστασίας Παιδιού η «ΜΗΤΕΡΑ» και της Περιφέρειας Αττικής, έχει συμβάλλει στη μείωση του χρόνου φιλοξενίας των παιδιών στα μαιευτήρια από οκτώ μήνες σε 30 ημέρες.
Μαίρη Μπιμπή
health.in.gr
- Ευρώπη: Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα στους πραγματικούς μισθούς – Οι προβλέψεις για το 2026
- Ο Ντανιέλ Μπενσαΐντ και η επιμονή ότι πολιτική σημαίνει ανατροπή
- Τι ισχύει με το συμβόλαιο του Κλοπ – Μπορεί να επιστρέψει στους πάγκους;
- Σοβαρές ζημιές από τη έντονη κακοκαιρία σε πολυκατοικία στον Άλιμο – Κατέρρευσε μάντρα
- Mick Abrahams – Πέθανε ο (αρχικός) κιθαρίστας των Jethro Tull σε ηλικία 82 ετών
- Ο Μητροπολίτης Κοζάνης «ξαναχτυπά»: Στο στόχαστρο όσοι υιοθετούν ζώα και τα ρούχα των κοριτσιών
- Διασώθηκαν 13 μετανάστες νότια των Καλών Λιμένων – Έρευνες για τον εντοπισμό ενός ανήλικου
- Mάνατζερ Σαλάχ: «Αυτές είναι οι δύο επιλογές για το μέλλον του…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)














































![Θεσσαλονίκη: Ισχυρή έκρηξη σε τράπεζα στον Εύοσμο – Πανικοβλήθηκαν οι κάτοικοι [Φωτογραφίες και βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Capture-174-315x220.jpg)









Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442