Γερμανία: Πλεόνασμα-ρεκόρ για το α’ εξάμηνο
Πλεόνασμα - ρεκόρ, ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,1% του ΑΕΠ, πέτυχε η Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως χάρη στην καλή κατάσταση της οικονομίας και τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης.
Πλεόνασμα – ρεκόρ, ύψους 18,3 δισεκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχεί σε 1,1% του ΑΕΠ, πέτυχε η Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, κυρίως χάρη στην καλή κατάσταση της οικονομίας και τα υψηλά επίπεδα απασχόλησης.
Το πλεόνασμα που ανακοινώθηκε σήμερα, Παρασκευή, από την Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία αφορά το ομοσπονδιακό κράτος, τα κρατίδια, τους δήμους και τις κοινότητες και τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, οφείλεται στα υψηλά έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και στη διαρκώς αναπτυσσόμενη οικονομία, την εσωτερική κατανάλωση και τις αυξημένες επενδύσεις των επιχειρήσεων.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σώμα και μυαλό: Πέντε ασκήσεις ορισμός της ευεξίας
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο και τοπικές βροχές
- Συντάξεις: Αυξήσεις τριών ταχυτήτων λόγω προσωπικής διαφοράς
- Πάνω από 5 δισ. ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι φορολογούμενοι
- Βία στους δρόμους: Όταν η οργή κυριαρχεί πίσω από το τιμόνι
- Τέιλορ Σουίφτ: Πού μπορεί να ξόδεψε τα έσοδα της ιστορικής περιοδείας της Eras; – Τι αποκαλύπτει η ίδια
- Αυτές οι συνήθειες μας χαρίζουν μακροζωία – και είναι τζάμπα
- Ο Μπαζ Λούρμαν «ανασταίνει» τον Έλβις: Στο φως χαμένο υλικό από τη θρυλική εποχή του Λας Βέγκας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442