Σταθερό κόμιστρο από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Σταθερό κόμιστρο της τάξεως των 20 ευρώ και 28 ευρώ, μεταξύ 00.00 και 5.00, θα πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες για τη μετάβαση με ταξί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Σταθερό κόμιστρο της τάξεως των 20 ευρώ και 28 ευρώ, μεταξύ 00.00 και 5.00, θα πληρώνουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες για τη μετάβαση με ταξί από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε οποιοδήποτε σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.
Πρόκειται για απόφαση την οποία υπέγραψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστος Σπίρτζης, και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση «βάζει οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Το συγκεκριμένο και σταθερό κόμιστρο θα ισχύει ανεξαρτήτως της διαδρομής που ακολουθεί ο οδηγός ταξί, της κίνησης που θα συναντήσει στο οδικό δίκτυο, καθώς και των αποσκευών που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. Στην απόφαση που υπέγραψε ο κ. Σπίρτζης, καταγράφονται λεπτομερώς οι διαδρομές που αφορούν την καταβολή του εν λόγω σταθερού κομίστρου.
Συγκεκριμένα, οι εν λόγω χρεώσεις αφορούν στις διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης οποιοδήποτε σημείο στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης.
Αυτή οριοθετείται ως εξής: από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού – Αγγελάκη – Εθνικής Αμύνης – Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου – Καρατάσου – Ναυάρχου Κουντουριώτου – Λεωφόρου Νίκης. Το ίδιο ισχύει και για την αντίστροφη διαδρομή.
Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανοιχτό να συνεχίσει στη Σεβίλλη ο Βλαχοδήμος: «H απόφαση θα παρθεί από τη Νιούκαστλ»
- Ο Εμμανουήλ Καραλής έβαλε τέλος στη «μοναξιά» του Μόντο Ντουπλάντις
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait
- LIVE: Φούλαμ – Τότεναμ
- LIVE: Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442