Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση εισαγγελέα για τα σκουπίδια
Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει
διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αναζητεί ο
προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας με
προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε.
Ποινικές ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τα σκουπίδια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, αναζητεί ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας με προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε.
Στην έγγραφη παραγγελία του προς την εισαγγελέα ποινικής δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή, ο κ. Τσόγκας ζητεί να διενεργηθεί επείγουσα προκαταρκτική έρευνα από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης «για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών από τους υπαίτιους δημιουργίας κινδύνων για τη δημόσια υγεία από τη μη περισυλλογή των απορριμμάτων».
«Πρέπει επιπλέον να διερευνηθεί εάν υπήρξαν τρόποι συλλογής των απορριμμάτων που μπορούσαν να ακολουθηθούν και αν ναι εάν εφαρμόστηκαν» γράφει ο κ. Τσόγκας, αναφερόμενος στους δημάρχους και τα δημαρχιακά όργανα.
Όπως έγινε γνωστό, τα υπό διερεύνηση αδικήματα είναι αυτά της παράβασης καθήκοντος, της παράλειψης λύτρωσης από κίνδυνο ζωής, της έκθεσης, της μη προστασίας του περιβάλλοντος, όπως επίσης οι πράξεις της διατάραξης οικιακής ειρήνης και της παράνομης βίας (από παρεμπόδιση λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας λόγω παράνομης παραμονής ατόμων σε χώρο της ή με τη βία παρεμπόδιση άσκησης δικαιώματος προς λειτουργία των απορριμματοφόρων).
Στο πλαίσιο της έρευνας ζητείται να ληφθούν καταθέσεις από τους γενικούς γραμματείς των δήμων Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς και Ωραιοκάστρου, όπως επίσης να επισυναφθούν στη δικογραφία φωτογραφίες από τα απορρίμματα με τους υπερχειλισμένους κάδους, προσδιορίζοντας τον τόπο και χρόνο λήψης τους.
Σε περίπτωση που από την έρευνα προκύψουν ενδείξεις ενοχής και προσδιοριστούν οι ύποπτοι, ο εισαγγελέας ζητεί να ληφθούν απ’ αυτούς ανωμοτί καταθέσεις (ως ύποπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων).
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας