ΠΑΣΟΚ: Είχαμε νομοθετήσει μετεγκατάσταση του οικισμού στο Αμύνταιο
Για «πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ
σχολιάζοντας την πρωτοφανή κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ στο
Αμύνταιο, λόγω της οποίας πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Αγίων Αναργύρων.
Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είχε νομοθετήσει την μετεγκατάσταση τριών
συνολικά οικισμών της περιοχής, όμως το σχέδιο «έμεινε στα αζήτητα».
Για «πολύ μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την πρωτοφανή κατολίσθηση στο λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο, λόγω της οποίας πρέπει να εκκενωθεί ο οικισμός Αγίων Αναργύρων. Ως κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είχε νομοθετήσει την μετεγκατάσταση τριών συνολικά οικισμών της περιοχής, όμως το σχέδιο «έμεινε στα αζήτητα».
«Το ΠΑΣΟΚ με τα στελέχη του στην περιοχή ενημερώνεται από την πρώτη στιγμή για όλη την εξέλιξη και σε σύντομο χρόνο θα ζητήσει επίσημη ενημέρωση τόσο από τη Διοίκηση της ΔΕΗ όσο και από τον αρμόδιο υπουργό» αναφέρει το κόμμα.
«Σε ό,τι αφορά τον οικισμό των Αγίων Αναργύρων οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι πολύ μεγάλες και δεν αναιρούνται από το γεγονός ότι ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα. Η μετεγκατάσταση του οικισμού που νομοθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ2,5 χρόνια τώρα βρίσκεται στο απόλυτο μηδέν. Οι υποσχέσεις και τα λόγια περίσσεψαν και οι πράξεις έλειψαν παντελώς.
»Όλες οι μετεγκαταστάσεις οικισμών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, τέσσερις τον αριθμό, νομοθετήθηκαν και προχώρησαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και σήμερα βρίσκονται στα αζήτητα ή σημειώνουν απελπιστικές καθυστερήσεις.
»Η συμπεριφορά της κυβέρνησης Τσίπρα στην περιοχή με την τεράστια συνεισφορά στην ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας είναι επιεικώς απαράδεκτη και για τους κατοίκους της περιφρονητική. Όσο γρηγορότερα φύγουν τόσο καλύτερα» καταλήγει η ανακοίνωση.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας