Σοκ στην Τεχεράνη για την επίθεση του ISIS, αλλά και οργή για Τραμπ
Σοκαρισμένοι είναι οι Ιρανοί από την αποτελεσματικότητα με την οποία το Ισλαμικό Κράτος κατάφερε να χτυπήσει σε εμβληματικά σημεία της Τεχεράνης. Οργή όμως και για το συλλυπητήριο μήνυμα του Αμερικανού προέδρου Τραμπ.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε τα συλλυπητήρια που απέστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ για τις επιθέσεις στην Τεχεράνη χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του απεχθείς.
Ο Τραμπ δήλωσε ότι προσεύχεται για τα θύματα των επιθέσεων, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, αλλά πρόσθεσε ότι «οι χώρες που χρηματοδοτούν την τρομοκρατία ρισκάρουν να πέσουν θύματα του κακού που αυτές οι ίδιες προωθούν».
Ο Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter: «Απεχθής ανακοίνωση του Λευκού Οίκου…Ο ιρανικός λαός απορρίπτει τέτοιες αμερικανικές εκδηλώσεις φιλίας.»
Τα σχόλια του Τραμπ προκάλεσαν έντονη κριτική από τους Ιρανούς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάποιοι χρήστες ανακάλεσαν τις εκδηλώσεις υποστήριξης της κυβέρνησής τους και τις αγρυπνίες στο Ιράν μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.
«Οι Ιρανοί άναψαν κεράκια για εσάς στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Τους κλοτσήσατε όταν ήταν πεσμένοι. Επίπεδο» έγραψε ο Άλι Γκέζελμπας, ένας Ιρανός αναλυτής επιχειρηματικών θεμάτων στο Twitter.
Οι έξι δράστες των χθεσινών επιθέσεων ήταν Ιρανοί, οι οποίοι είχαν ενταχθεί στο ΙΚ, όπως δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο γραμματέας του Ανωτάτου Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας Ρεζά Σεϊφολαχί.
Τον Μάρτιο, το Ισλαμικό Κράτος είχε δώσει στη δημοσιότητα βίντεο στα περσικά με το οποίο απειλούσε να «κατακτήσει το Ιράν και να το επιστρέψει στο σουνιτικό μουσουλμανικό έθνος όπου ανήκε στο παρελθόν».
Οι σουνίτες τζιχαντιστές του ΙΚ θεωρούν αποστάτες τους σιίτες Ιρανούς και η Τεχεράνη έχει μεγάλη συμμετοχή στην μάχη κατά της οργάνωσης σε Συρία και Ιράκ.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας