Ο 30χρονος υπουργός Εξωτερικών στέλνει την Αυστρία σε πρόωρη κάλπη
O 30χρονος νυν υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, εξελέγη πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος της Αυστρίας, ζητώντας ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
O 30χρονος νυν υπουργός Εξωτερικών, Σεμπάστιαν Κουρτς, εξελέγη πρόεδρος του Συντηρητικού κόμματος της Αυστρίας, ζητώντας ζήτησε την άμεση διάλυση της Βουλής και την προσφυγή σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές.
Ο Κουρτς ανακοίνωσε πως τη Δευτέρα θα έχει συναντήσεις τόσο με τον καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών Κρίστιαν Κερν, όσο και με τον πρόεδρο Αλεξάντερ Βαν ντερ Μπέλεν, με τους οποίους θα συζητήσει τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την πρότασή του για πρόωρες εκλογές.
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί και επίσημα νέος πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος σε προσεχές έκτακτο συνέδριο, διαδέχεται τον παραιτηθέντα την προηγούμενη Τετάρτη από όλα τα αξιώματά του, έως τώρα αρχηγό του και αντικαγκελάριο της αυστριακής κυβέρνησης, Ράινχολντ Μιτερλένερ.
Την παραίτηση Μιτερλένερ φέρεται να επιδίωκαν εδώ και μήνες οι σκληροπυρηνικοί του Λαϊκού Κόμματος οι οποίοι προωθούσαν τον ιδιαίτερα δημοφιλή, αλλά συγχρόνως επικρινόμενο από τους αντιπάλους του για «άκρατο λαϊκισμό», 30χρονο υπουργό Εξωτερικών, ευελπιστώντας, τόσο αυτοί όσο και ο ίδιος, σε νίκη του Λαϊκού Κόμματος σε πρόωρες εκλογές.
Το Κόμμα των Ελευθέρων, το μεγαλύτερο κόμμα της Αντιπολίτευσης, το οποίο εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις ως η πρώτη πλέον πολιτική δύναμη στην Αυστρία με ποσοστό πάνω από 30%, ζητά ήδη εδώ και πολύ καιρό πρόωρες εκλογές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπενεντέτο «Νίττο» Σανταπάολα: Πέθανε ο τελευταίος Νονός της Κόζα Νόστρα
- Όλα τα είχε η Τότεναμ αυτό της… έλλειπε – Χαμός με τα σχόλια σκάουτερ των Spurs που είναι οπαδός της Άρσεναλ
- Κατασκοπεία στη Σούδα: Οι σχέσεις του 36χρονου Γεωργιανού με τον Αζέρο κατάσκοπο και το ιρανικό λογισμικό
- Το Ιράν εκτελεί σχέδιο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ για εξάπλωση του πολέμου
- Η νύφη φορούσε Birkenstock – Η πολιτιστική ανατροπή των σανδαλιών που περιγελούσαμε
- Πότε αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για τον ΠΑΟΚ ο Αντρέα Τρινκιέρι
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442