Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τέταρτη σύλληψη Αμερικανού από το καθεστώς της Β.Κορέας

Τέταρτη σύλληψη Αμερικανού από το καθεστώς της Β.Κορέας

Αλλον έναν Αμερικανό πολίτη συνέλαβε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, για υποψίες σχετικά με «εχθρικές ενέργειες» κατά της Πιονγιάνγκ. Συνολικά τέσσερις Αμερικανοί κρατούνται στη χώρα, κλιμακώνοντας την ένταση με τις ΗΠΑ.

Αλλον έναν Αμερικανό πολίτη συνέλαβε το καθεστώς της Βορείου Κορέας, για υποψίες σχετικά με «εχθρικές ενέργειες» κατά της Πιονγιάνγκ. Συνολικά τέσσερις Αμερικανοί κρατούνται στη χώρα, κλιμακώνοντας την ένταση με τις ΗΠΑ.

Πρόκειται για τον Κιμ Χακ Σονγκ, ο οποίος εργάζονταν στο Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας της Πιονγιάνγκ.

«Υπηρεσία της Β.Κορέας συνέλαβε τον Κιμ Χακ Σονγκ στις 6 Μαΐου στο πλαίσιο ειδικής νομοθεσίας για τις εχθρικές του πράξεις κατά του Κράτους» ανέφερε χαρακτηριστικά το KCNA.

Ο τρίτος συλληφθείς ήταν ο Κιμ Σονγκ Ντοκ, ο οποίος εργάζονταν για το ίδιο πανεπιστήμιο και συνελήφθη στα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Βόρειας Κορέας.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για την τελευταία σύλληψη.

«Η ασφάλεια των αμερικανών πολιτών είναι μία από τις άμεσες προτεραιότητες του αμερικανικού ΥΠΕΞ. Όταν γίνεται γνωστή η σύλληψη ενός αμερικανού πολίτη στη Β.Κορέα, συνεργαζόμαστε με την πρεσβεία της Σουηδίας στην Πιονγιάνγκ» δήλωσε σε ανακοίνωση που έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο