Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Λαγκάρντ για το ελληνικό ζήτημα

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τρίτη -παραμονή της συνάντησης της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο- όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και εν συνεχεία επιβεβαίωσε η Αθήνα.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Κριστίν Λαγκάρντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την περασμένη Τρίτη -παραμονή της συνάντησης της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ με την Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο- όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις και εν συνεχεία επιβεβαίωσε η Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και συζήτησε το πρόβλημα προωθώντας μία «πολιτική λύση».

Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα και δόθηκε η εντύπωση ότι υπήρξε κατανόηση από την πλευρά της γενικής διευθύντριας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.Η κ. Λαγκάρντ επέμενε στις θέσεις της και στην απόλυτη τήρηση των κανόνων του ΔΝΤ. Ο Πρωθυπουργός και η γενική διευθύντρια δεν υποχώρησαν από τις γνωστές θέσεις τους.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές συζήτησαν ότι η Ελλάδα έκανε βήματα ως προς την αλλαγή του δημοσιονομικού μείγματος που ζητά το ΔΝΤ για μετά τη λήξη του προγράμματος. Επίσης, ότι από την πλευρά του το ΔΝΤ έκανε βήματα ως προς τον μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο που θα έχουν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τις πηγές της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας και η κ. Λαγκάρντ συζήτησαν ακόμη ότι πλέον είναι η σειρά της Γερμανίας να κάνει σαφή βήματα ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα για μετά τη λήξη του προγράμματος και το ζήτημα της διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Ως προς το ζήτημα της ελάφρυνσης του χρέους, το ΔΝΤ εμμένει στην εκ των προτέρων εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους ακόμα κι αν αυτά εφαρμοστούν αργότερα.

Οι κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν επ’ αυτού, ότι σε σημερινές δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, υπογράμμισε ότι αποτελεί προϋπόθεση της συμμετοχής του Ταμείου η εκ των προτέρων δέσμευση και εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης του Χρέους, παρόλο που αυτά θα εφαρμοστούν αργότερα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο