Γκάλοπ: Μπροστά η ΝΔ με διπλάσιο ποσοστό έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Στις 16,5 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αποσπά το 33% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις 16,5 μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Συγκεκριμένα, η ΝΔ αποσπά το 33% στην πρόθεση ψήφου, ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με το 16,5% του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στα μέσα Ιανουαρίου, η διαφορά έχει διευρυνθεί κατά 2,5 μονάδες, καθώς τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν στάσιμα ενώ αντίθετα η ΝΔ ενισχύεται.
Τρίτο κόμμα παραμένει η Χρυσή Αυγή, με 7,5%, οριακά καλύτερα από το ΚΚΕ, το οποίο ακολουθεί με ποσοστό 7%. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,5%.
Κανένα άλλο κόμμα δεν ξεπερνά το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων βρίσκεται στο 2%, ενώ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το Ποτάμι αποσπούν 1,5% ο καθένας. Και τα τρία κόμματα έχουν χάσει μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Ιανουαρίου.
Η δημοσκόπηση καταγράφει επίσης διάχυτη δυσαρέσκεια, καθώς οκτώ στους δέκα πολίτες κρίνουν αρνητικά την πρώτη διετία του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Επίσης, σχεδόν εννιά στους δέκα πολίτες εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τη χώρα.
Σε σχέση με τη δεύτερη αξιολόγηση, το 78,5% προβλέπει πως η κυβέρνηση θα κλείσει τελικά την αξιολόγηση με νέα μέτρα, ενώ το 52% των ψηφοφόρων δηλώνουν πως θεωρούν λάθος τη διαπραγματευτική στρατηγική της κυβέρνησης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια του δυστυχήματος με τα τρένα
- Μπενίτεθ: «Δεν κάναμε τίποτα για να παλέψουμε »
- Νίκολιτς: «Θέλαμε να βρει φόρμα ο Γιόβιτς»
- Ουκρανία: Ο επικεφαλής διαπραγματευτής Ουμέροφ δηλώνει ότι είχε «ουσιαστικές» συνομιλίες με τις ΗΠΑ
- Τα όμορφα πρότζεκτ, όμορφα μπορούν να καούν
- Λάρισα: «Τρελή» πορεία ΙΧ κατέληξε στις προστατευτικές μπάρες – Νεκρός ο οδηγός
- Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε το πέναλτι – Εκτέλεσε α λα Πανένκα και απέκρουσε ο γκολκίπερ της Σενεγάλης (vid)
- Η Γκουίνεθ Πάλτροου ανησυχούσε για τις ερωτικές σκηνές με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στο «Marty Supreme» – Τελός καλό, όλα καλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442