«Τα 39 σκαλοπάτια» με 4 πρωταγωνιστές σε 130 ρόλους
...
Ένας μοναχικός γοητευτικός άνδρας κατηγορείται από λάθος, για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Ένα εντυπωσιακό ανθρωποκυνηγητό ξεκινάει και εκείνος, μέσα στην απελπιστική προσπάθειά του, να αποδείξει ότι είναι αθώος, μπλέκεται σε σπαρταριστές κωμικές περιπέτειες.
Το έργο «Τα 39 σκαλοπάτια», είναι βασισμένο στην ομώνυμη ταινία του Alfred Hitchcock (1935) και στο κατασκοπικό μυθιστόρημα «Τα τριανταεννέα σκαλοπάτια» του John Buchan, ενώ η θεατρική μεταφορά του στη σύγχρονη εποχή, ανήκει στον Patrick Barlow. Έχει βραβευτεί με το βραβείο Lawrence Olivier για την καλύτερη νέα κωμωδία (2007), έχει κερδίσει ένα Drama Desk Award, το βραβείο Molière για την καλύτερη κωμωδία στη Γαλλία και ήταν υποψήφιο και για βραβείο Tony, ενώ συνεχίζει να ανεβαίνει απτόητο για 20 χρόνια στο West End του Λονδίνου.
Πρόκειται για ένα παραλήρημα δράσης, μουσικής, ήχων και φωτισμού. Οι 4 πρωταγωνιστές, παίζουν 130 ρόλους και η σκηνική δραστηριότητα σε συνδυασμό με τους αυτοσχεδιασμούς, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος έχει τον πρώτο ρόλο στο θέατρο.
Το έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές και συνεχείς ανατροπές. Η σκηνή γίνεται άλλοτε ένας υπαίθριος χώρος και άλλοτε το εσωτερικό ενός θεάτρου, ένα δωμάτιο, ένας δρόμος ή ένας σταθμός τραίνου, μία γέφυρα, βάλτοι, θάλασσες, βουνά, αεροπλάνα, έτσι ώστε τελικά ο θεατής να αφήνεται στο έλεος της σωματικής έκφρασης των ηθοποιών, των ήχων και της εικόνας.
«Τα 39 σκαλοπάτια» έχουν ανέβει σε όλο τον κόσμο (τη Μόσχα, το Τόκυο, τη Νέα Υόρκη, το Παρίσι, το Λονδίνο, την Αυστραλία, την Αμερική), ενώ οι θεατές του έχουν ξεπεράσει τα 3 εκατομμύρια.
Η παράσταση έχει παρουσιαστεί στην Αθήνα πριν 10 χρόνια, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσώνου. Από τις 10 Ιανουαρίου 2017 έρχεται στο Θέατρο Λαμπέτη, κάθε Δευτέρα και Τρίτη.
Συντελεστές:
Θεατρική μεταφορά: Patrick Barlow
Μετάφραση: Κωστής Τσώνος
Σκηνοθεσία: Σπύρος Σπαντίδας
Σκηνικά-κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Βαγγέλης Λάσκαρης
Πρωταγωνιστούν με αλφαβητική σειρά: Κώστας Αποστολάκης, Ναταλία Δραγούμη, Φώτης Κέπελης, Σπύρος Σπαντίδας
Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Δευτέρα & Τρίτη: 21:00
Εισιτήρια:
14 ευρώ (γενική είσοδος)
12 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, άνω των 65)
Κρατήσεις εισιτηρίων: Ticket365.gr, viva.gr, 11876, καταστήματα Public, Sevens Spots, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία
entertainment.in.gr
- Ρωσία: Ο Πούτιν θεωρεί «ύψιστη προτεραιότητα» την ανάπτυξη των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας
- Βενεζουέλα: Αποφυλακίστηκαν άλλοι 23 πολιτικοί κρατούμενοι βάσει του νόμου περί αμνηστίας
- Μεξικό: Οι ΗΠΑ προτρέπουν τους Αμερικανούς «να παραμείνουν σε ασφαλή καταφύγια»
- Βενεζουέλα: Απεργία πείνας ξεκίνησαν πάνω από 200 κρατούμενοι που δεν καλύπτονται από την αμνηστία
- Μεξικό: Κύμα βίας πυροδοτεί ο θάνατος του Ελ Μέντσο – Εκκληση για ψυχραιμία από τη Σέινμπαουμ
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν επανεξελέγη στην ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος
- WhatsApp: Ανακοίνωσε πρόσβαση στο ιστορικό ομαδικών μηνυμάτων
- Δασμοί Τραμπ: Νέος γύρος αντιδράσεων από εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-146x85.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)


























![Δόθηκε στην πυρά ο καρνάβαλος: Φαντασμαγορικά σκηνικά στην Πάτρα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/karnavali_patra_2026_lixi-1200x700-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442