Προφυλακιστέος εκ νέου για τα νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» ο Μαρτίνης
Προφυλακιστέος εκ νέου για τα νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» κρίθηκε ο πρώην πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την απολογία του. Ο κ.Μαρτίνης βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με περίθαλψη με μεγάλες εκπτώσεις ή και σχεδόν δωρεάν σε επιφανή πρόσωπα και συγγενείς τους που φέρεται να ζημίωσαν το νοσοκομείο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Προφυλακιστέος εκ νέου για τα νοσήλια στο «Ερρίκος Ντυνάν» κρίθηκε ο πρώην πρόεδρός του, Ανδρέας Μαρτίνης, μετά την απολογία του.
Ο κ.Μαρτίνης βρέθηκε ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με περίθαλψη με μεγάλες εκπτώσεις ή και σχεδόν δωρεάν σε επιφανή πρόσωπα και συγγενείς τους που φέρεται να ζημίωσαν το νοσοκομείο με ποσό άνω των 20 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κατηγορία σε βάρος του άλλοτε ισχυρού άνδρα του Ερυθρού Σταυρού, ο οποίος κρατείται στις φυλακές εδώ και έξι μήνες για άλλο σκέλος της υπόθεσης των οικονομικών πεπραγμένων του «Ερρίκος Ντυνάν», αφορά νοσηλείες είτε με μηδαμινές είτε χωρίς χρεώσεις, 50 προσώπων την περίοδο 2007-2010 μεταξύ των οποίων πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι, υψηλόβαθμα κρατικά στελέχη, γνωστοί καλλιτέχνες κ.λπ.
Η δικογραφία σχηματίστηκε μετά από έρευνα του εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση ο οποίος στο πόρισμά του αναφέρεται σε συνολικά 8.000 περιπτώσεις νοσηλειών για τις οποίες εντόπισε ισχυρά στοιχεία ότι έλαβαν παρανόμως εκπτώσεις. Από αυτές ο ανακριτής κ. Τσιρώνης συμπεριέλαβε στη δικογραφία τις επίμαχες 50 το κόστος των οποίων ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με κατώτατο όριο κόστους τις 3.000 ευρώ.
Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης η δωρεάν νοσηλεία και του ίδιου του κατηγορούμενου και της συζύγου του. Τα πρόσωπα αυτά, σύμφωνα με την κατηγορία, νοσηλεύθηκαν με έκπτωση ακόμη και 100% από το Ίδρυμα, κάτι που προβλέπεται από το καταστατικό του αλλά μόνο για αναξιοπαθούντες.
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις που αναφέρονται στη δικογραφία είναι αυτή ασθενούς που έπρεπε να καταβάλει 355.000 ευρώ αλλά τελικά χρεώθηκε με ποσό 5.000 ευρώ, τα οποία πλήρωσε το ασφαλιστικό του ταμείο.
Μετά την απολογία του ο Ανδρέας Μαρτίνης κρίθηκε και πάλι κρατούμενος (ήδη είναι προφυλακισμένος) ενώ ο ίδιος στην απολογία του, που διήρκεσε τρεις περίπου ώρες αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε πως δεν υπήρξε δωρεάν νοσηλεία στις περιπτώσεις των 50 για τις οποίες κατηγορείται, αλλά εκπτώσεις στα νοσήλια για δαπάνες πέραν εκείνων που καλύπτουν τα ασφαλιστικά ταμεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Παγκόσμιο Κύπελλο… ξεκινάει: Το βράδυ της Παρασκευής η κλήρωση του Μουντιάλ 2026
- Κακοκαιρία Byron: Υπερχείλισε ποταμός – Κινδύνευσαν τουρίστες και κάτοικοι στη Φοινικούντα
- Αγρότες: Χιλιάδες τρακτέρ στους δρόμους, «η πιο μεγάλη κινητοποίηση από το 2016» – Στα σκοινιά η κυβέρνηση
- 18 χρόνια και 1.297 αγώνες: Ο ΛεΜπρόν για πρώτη φορά μονοψήφιος από το 2007!
- Η Pantone κάνει μια εκπληκτική επιλογή για το χρώμα (μη χρώμα) της χρονιάς 2026 -«Η ιστορία από την αρχή»
- Σφυροκοπάει η κακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής
- Συνέχεια στο νικηφόρο σερί θέλει να δώσει ο Παναθηναϊκός
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442