Γκάμπριελ: Η εμμονή στη λιτότητα μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά
Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο Ζ.Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη από εκείνη του Β.Σόιμπλε. «Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: 'Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας;» είπε, προτείνοντας η Κομισιόν να δείξει ευελιξία στα ελλείμματα για ορισμένα κράτη-μέλη.
Η επιμονή σε άκαμπτους δημοσιονομικούς κανόνες στην ΕΕ μπορεί να προκαλέσει μείζονα πολιτική ζημιά, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανιας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, υιοθετώντας έτσι μια θέση για τη δημοσιονομική πολιτική που είναι αντίθετη από εκείνη του υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πρέπει κανείς μερικές φορές να θέτει το ερώτημα: ‘Άραγε η πολιτική ζημιά που προκαλούμε αξίζει αυτό που επιδιώκουμε με όρους πολιτικής λιτότητας», δήλωσε ο Γκάμπριελ στη διάρκεια εκδήλωσης στο Βερολίνο.
Ο αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρων στον κυβερνητικό συνασπισμό με τους συντηρητικούς της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιτρέψει κάποια ευελιξία στο δημοσιονομικό έλλειμμα για ορισμένα κράτη-μέλη με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσουν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Οι Σοσιαλδημοκράτες υποστηρίζουν δημοσιονομικά μέτρα στήριξης της οικονομίας ως μέσο για να τονωθεί η ανάπτυξη και να καταπολεμηθεί η υψηλή ανεργία σε ορισμένα κράτη-μέλη της ΕΕ, μια πολιτική στην οποία αντιτίθεται ο Σόιμπλε, ο οποίος έχει απορρίψει την έκκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δημοσιονομικά μέτρα στήριξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στα Ιωάννινα
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της Μεγάλης Δευτέρας
- Πέντε εγκαυματίες στο νοσοκομείο της Χίου – Φέρεται να κατασκεύαζαν ρουκέτες για το βράδυ της Ανάστασης
- Ακόμα και ο καφές θέλει το σωστό timing
- Πετρέλαιο κίνησης: Σε ετοιμότητα και η Ελλάδα για πιθανές ελλείψεις
- Συνεχίζεται η διαδικασία των νομιμοποιήσεων στη δίκη των Τεμπών – Στις 9 ξεκινά η συνεδρίαση
- Συνταγές: Δύο γλυκές λιχουδιές για αυτές τις μέρες
- Τουλάχιστον 13 νεκροί από αεροπορικά πλήγματα στην Τεχεράνη – Μπαράζ ιρανικών επιθέσεων στο Ισραήλ, δύο νεκροί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aziz-acharki-jJbMgASm6l4-unsplash-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442