Επαναλαμβάνονται οι βομβαρδισμοί στο ανταρτοκρατούμενο Χαλέπι
Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε την Τρίτη για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα κατοικημένες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων. Ο ρώσος υπουργός Άμυνας γνωστοποίησε πως η Ρωσία εξαπέλυσε συντονισμένα πυραυλικά πλήγματα εναντίον ανταρτών στη Συρία. Πληροφορίες για βομβαρδισμό νοσοκομείου.
Η συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε την Τρίτη για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα κατοικημένες περιοχές του ανατολικού Χαλεπιού που ελέγχονται από τους αντάρτες, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.
Στη Μόσχα ο ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού γνωστοποίησε πως η Ρωσία εξαπέλυσε συντονισμένα πυραυλικά πλήγματα εναντίον ανταρτών στη Συρία, ενώ η Ρωσία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σε μάχη το μοναδικό αεροπλανοφόρο της, το Ναύαρχος Κουζνετσόφ.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι περιοχές Χαινταρίγια, Μασάκιν Χανάνο και Σέικ Φάρις βομβαρδίστηκαν.
Πληροφορίες ανέφεραν ότι ένα νοσοκομείο σε χωριό δυτικά του Χαλεπιού βομβαρδίστηκε. Πρόκειται για την τρίτη ιατρική εγκατάσταση που έχει δεχθεί πλήγμα σε διάστημα 24 ωρών.
Ο ρώσος υπουργός Άμυνας δήλωσε πως φρεγάτα εκτόξευσε πυραύλους κρουζ, αεριωθούμενα από το Ναύαρχος Κουζνέτσοφ πραγματοποίησαν αποστολές και πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από ένα κινητό χερσαίο πυραυλικό σύστημα μέσα στη Συρία.
Στην αναφορά που έκανε στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στη νότια Ρωσία, ο Σοϊγκού δήλωσε πως η Ρωσία στοχοθέτησε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Νόσρα, που άλλαξε την ονομασία του σε Φάτεχ αλ-Σαμ, στις επαρχίες Χομς και Ιντλίμπ.
«Είχαμε πραγματοποιήσει εκ των προτέρων εξαντλητικές έρευνες για όλους τους στόχους μας», υπογράμμισε ο Σοϊγκού. «Μιλάμε για αποθήκες με πυρομαχικά, κέντρα εκπαίδευσης τρομοκρατών … και εργοστάσια».
Ο Σοϊγκού πρόσθεσε πως οι επιδρομές θα συνεχιστούν.
Δεν έκανε καμιά αναφορά στο Χαλέπι, όπου αεροπορικές επιθέσεις έπληξαν συνοικίες στο ανταρτοκρατούμενο ανατολικό τμήμα της πόλης για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.
«Οι δυνάμεις του καθεστώτος πραγματοποίησαν επιδρομές και έριξαν βαρέλια με εκρηκτικά σε κατοικημένες συνοικίες στο ανατολικό Χαλέπι για πρώτη φορά από τις 18 Οκτωβρίου» δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
Η Ρωσία είχε σταματήσει στα μέσα Οκτωβρίου τους βομβαρδισμούς, προκειμένου να επιτρέψει σε πολίτες και αντάρτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Ακτιβιστές ανησυχούν ότι η επίθεση της κυβέρνησης σε ανταρτοκρατούμενες περιοχές θα ενταθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
- Η Tesla καταργεί δύο μοντέλα αυτοκινήτων για να εστιαστεί στην ΑΙ και τη ρομποτική
- Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
- Την ώρα που μετανάστες στις ΗΠΑ κρύβονται από τους πράκτορες της ICE, η Νίκι Μινάζ επιδεικνύει τη «χρυσή κάρτα» Τραμπ
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442