Υέμενη: «Σαουδαραβική επιδρομή» σε κηδεία σκοτώνει τουλάχιστον 140 άτομα
Σε τουλάχιστον 140 ανέρχονται οι νεκροί και πάνω από 525 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά, ανέφερε ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ. Ενοχλημένες εμφανίζονται οι ΗΠΑ, λέγοντας πως θα «επανεξετάσουν την στήριξη» στη Σαουδική Αραβία για τις επιχειρήσεις.
Σε τουλάχιστον 140 ανέρχονται οι νεκροί και πάνω από 525 οι τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον ενός πλήθους που είχε συγκεντρωθεί σε επικήδεια τελετή στην πρωτεύουσα Σαναά, ανέφερε ο μόνιμος συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη, Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ.
Ενοχλημένες εμφανίζονται οι ΗΠΑ, λέγοντας πως θα «επανεξετάσουν την στήριξη» στη Σαουδική Αραβία για τις επιχειρήσεις.
«Η ανθρωπιστική κοινότητα της Υεμένης είναι σοκαρισμένη και εξοργισμένη από τις σημερινές αεροπορικές επιδρομές που είχαν στόχο ένα δημόσιο χώρο όπου χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί σε μια επικήδεια τελετή» τόνισε ο Μακ Γκόλντρικ, σημειώνοντας πως ο απολογισμός του βασίζεται σε «αρχικές αναφορές του υγειονομικού προσωπικού».
Παράλληλα κάλεσε για την άμεση έναρξη έρευνας για την τραγωδία.
Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, που τελεί υπό τη διοίκηση των σιιτών ανταρτών Χούτι, έκανε λόγο για τουλάχιστον 100 νεκρούς και πάνω από 520 τραυματίες.
Οι Χούτι απέδωσαν τις επιδρομές στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων που ηγείται η Σαουδική Αραβία, αλλά με ανακοίνωσή του ο συνασπισμός διέψευσε ότι πραγματοποίησε χθες αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού.
ΗΠΑ: «Θα επανεξετάσουμε την στήριξή μας»
Οι ΗΠΑ ανέφεραν πως θα επανεξετάσουν άμεσα την στήριξη τους στον αραβικό συνασπισμό δυνάμεων, που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας διεξάγει επιχειρήσεις στην Υεμένη, δήλωσε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας, έπειτα από το πλήγμα.
«Η συνεργασία ασφαλείας των ΗΠΑ με την Σαουδική Αραβία δεν είναι μια λευκή επιταγή» ανέφερε ο Πράις με ανακοίνωση του.
«Με δεδομένο αυτό και άλλα πρόσφατα περιστατικά, ξεκινήσαμε μια άμεση επανεξέταση της ήδη σημαντικά μειωμένης υποστήριξης μας στον αραβικό συνασπισμό» πρόσθεσε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Γουατεμάλα: 7 αστυνομικοί δολοφονούνται από συμμορίες μετά τις εξεγέρσεις σε φυλακές
- Συναγερμός για μεγάλη πυρκαγιά σε εργοστάσιο στις Αχαρνές
- Γροιλανδία: ΕΕ και Βρετανία δεσμεύονται για την κυριαρχία της Δανίας, λέει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Ελαφρύτερα εκκαθαριστικά
- Δεκατρία σιδηροδρομικά δυστυχήματα με νεκρούς στην Ισπανία από τις αρχές του αιώνα
- Συρία: Ο επικεφαλής των κουρδικών δυνάμεων επιβεβαιώνει τη συμφωνία εκεχειρίας που ανακοίνωσε ο αλ Σάρα
- Η Γερμανία ζητά απάντηση από την ΕΕ στους νέους δασμούς του Τραμπ και θέτει θέμα για την εμπορική συμφωνία
- Ιαπωνία: Η μεγαλύτερη εταιρεία σάλτσας σόγιας αποκτά …γεύση για deals
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 19.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/lucas-marconnet-Kls_Hq8p-xI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442