Γυάλινη γέφυρα: Ανοίξαμε και σας περιμένουμε, αλλά πρέπει να κλείσουμε
Μόλις 13 ημέρες μετά τα εγκαίνια της μεγαλύτερης και ψηλότερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να την κλείσουν. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε επείγουσες εργασίες συντήρησης στην περιοχή και η γέφυρα έκλεισε την Παρασκευή. Ο χρόνος επαναλειτουργίας της θα ανακοινωθεί από τις επίσημες αρχές.
Μόλις 13 ημέρες μετά τα εγκαίνια της μεγαλύτερης και ψηλότερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να την κλείσουν.
Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε επείγουσες εργασίες συντήρησης στην περιοχή και η γέφυρα έκλεισε την Παρασκευή. Ο χρόνος επαναλειτουργίας της θα ανακοινωθεί από τις επίσημες αρχές.
Εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης, ωστόσο, δήλωσε στο CNN ότι οι αρχές δεν περίμεναν αυτόν τον τεράστιο όγκο των επισκεπτών από την πρώτη ημέρα που άνοιξε για το κοινό η γέφυρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπήρξαν ατυχήματα και η γέφυρα δεν ράγισε ούτε έσπασε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 8.000 επισκέπτες έγιναν δεκτοί την πρώτη ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.
Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάπας Λέων σε Ντόναλντ Τραμπ: Θα συνεχίσω να μιλάω ενάντια στον πόλεμο και να προωθώ την ειρήνη
- Ιωάννα Τούνη: Απαντά στις κακές γλώσσες με μια συμβουλή της μητέρας της
- Ουγγαρία: Ο ξέφρενος χορός του μελλοντικού υπουργού Υγείας μετά τη νίκη του Μαγιάρ στις εκλογές
- Πένθος στην Γκάνα: Ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε σε ένοπλη ληστεία
- Οι Αμερικανοί έχουν δύο εβδομάδες προθεσμία να σταματήσουν τον Τραμπ
- Ζαχαριάδης για εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν τέλος, δεν θα λείψει σε κανένα δημοκράτη
- Χάποελ Τελ Αβίβ: Η νίκη επί της Μακάμπι, η πρόκριση στα play offs και η επόμενη… Euroleague
- Κατάσκοποι στις ζωές των άλλων – Χιλιάδες εργάτες της AI χτενίζουν το Διαδίκτυο για τα προσωπικά σας δεδομένα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442