Αυξημένη επιφυλακή σε Δωδεκάνησα και Έβρο λόγω Τουρκίας
Σε συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις στον Έβρο, καθώς και σε όλη τη θαλάσσια ζώνη της Δωδεκανήσου με ιδιαίτερη έμφαση στα νησιά που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τα τουρκικά παράλια προκειμένου να αποτραπεί έγκαιρα τυχόν απόπειρα πραξικοπηματιών να προσεγγίσουν ελληνικά νησιά για να διαφύγουν.
Σύμφωνα με Τα Νέα, τόσο οι Ενοπλες Δυνάμεις όσο και το Λιμενικό έχουν κινητοποιηθεί με σκάφη και εναέρια μέσα και διενεργούν συνεχείς περιπολίες ώστε να σχηματίσουν αλυσίδα ασφαλείας και με αυξημένη επιτήρηση και ελέγχους να αντιμετωπίσουν κάθε απόπειρα προσέγγισης.
Ειδικά μετά το περιστατικό με το ελικόπτερο και τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς, στις Αρχές έχει σημάνει συναγερμός και βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να μην ξαναβρεθούν σε παρόμοια δύσκολη κατάσταση.
Η επιτήρηση και οι αυξημένοι έλεγχοι παρουσιάζουν μεγάλες δυσκολίες καθώς πρόκειται για τουριστική περίοδο και πολλά σκάφη πλέουν στη θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τη ζώνη ασφαλείας.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
- Ουκρανία: 2 νεκροί και δεκάδες τραυματίες εξαιτίας ρωσικών πληγμάτων
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Σε αποσύνθεση…
- Παρίσι: Goldman Sachs και Citi λένε στο προσωπικό να εργάζεται από το σπίτι – Φόβος τρομοκρατικής επίθεσης
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- ΗΠΑ: Ο Χέγκσεθ απολύει τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού εν μέσω πολέμου
- Γιορτή σήμερα 3 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442