Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Δεν απολογείται ο Τζόνσον για 30 χρόνια προσβολών προς τους πάντες

Δεν απολογείται ο Τζόνσον για 30 χρόνια προσβολών προς τους πάντες

Αρνείται να απολογηθεί ο Μπόρις Τζόνσον για το μπαράζ προσβολών που έχει εξαπολύσει κατά ηγετών και πολιτικών ανά τον κόσμο, του Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβανομένου, λέγοντας ότι υπάρχει ένας «τόσο πλούσιος θησαυρός» δηλώσεών, μάλιστα όλων παρερμηνευμένων, που θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο... Η δήλωση, σε απάντηση σχετικής ερώτησης, ήλθε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τζον Κέρι στο Λονδίνο, την πρώτη του αφότου ανέλαβε προς έκπληξη όλων τα ηνία στο Φόρεϊν Όφις.

Αρνείται να απολογηθεί ο Μπόρις Τζόνσον για το μπαράζ προσβολών που έχει εξαπολύσει κατά ηγετών και πολιτικών ανά τον κόσμο, του Μπαράκ Ομπάμα περιλαμβανομένου, λέγοντας ότι υπάρχει ένας «τόσο πλούσιος θησαυρός» δηλώσεών, μάλιστα όλων παρερμηνευμένων, που θα χρειαζόταν πολύ καιρός για κάτι τέτοιο…

Η δήλωση ήλθε στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τζον Κέρι στο Λονδίνο, την πρώτη του αφότου ανέλαβε προς έκπληξη όλων τα ηνία στο Φόρεϊν Όφις.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφο εάν προτίθεται να ζητήσει συγγνώμη σε παγκόσμιους ηγέτες για τις προσβολές που τους έχει απευθύνει στο παρελθόν, ο Τζόνσον απάντησε: «Μπορεί να περάσουμε υπερβολικά πολύ καιρό για πράγματα που έχω γράψει τα τελευταία 30 χρόνια, αλλά σήμερα έχουμε σοβαρά ζητήματα».

«Φοβάμαι ότι υπάρχει πλέον ένας τόσο πλούσιος θησαυρός των όσων έχω πει, και τα οποία με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν παρερμηνευτεί, που πραγματικά θα μου έπαιρνε υπερβολικά πολύ καιρό να επιδοθώ σε ένα οδοιπορικό απολογίας παγκοσμίως» συμπλήρωσε.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Τζόνσον ανέφερε πως ο έλεγχος της μετανάστευσης θα καταστεί εφικτός μόλις η Βρετανία ολοκληρώσει τη διαδικασία αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό που είναι σίγουρα εφικτό, έπειτα από την αποχώρηση από την ΕΕ και μόλις λήξουν οι δεσμεύσεις μας για την ελευθερία μετακίνησης, θα μπορούμε να έχουμε ένα σύστημα ελέγχου» δήλωσε.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό άμεσα, προφανώς, καθώς είμαστε ακόμη κράτος-μέλος της ΕΕ» συμπλήρωσε.

Παράλληλα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ρωσία να χρησιμοποιήσει «την μοναδική δυνατότητα» που διαθέτει να τερματίσει τον πόλεμο στην Συρία, πείθοντας τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ να δώσει τέλος στα πέντε χρόνια συγκρούσεων.

«Η Ρωσία, ιδιαιτέρως, έχει μια μοναδική δυνατότητα να πείσει το καθεστώς του Άσαντ να δώσει ένα τέλος στην σφαγή και να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Αμερικανό ομόλογο του Τζον Κέρι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην χώρα.

Ο Τζον Κέρι από την πλευρά του δήλωσε ότι η σύναψη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σημαντικότερη από ποτέ, επισημαίνοντας όμως πως δεν υπάρχει τρόπος να συνάψει η Βρετανία ξεχωριστή συμφωνία με την Ουάσινγκτον πριν αποχωρήσει από την ΕΕ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο