Οι Ισλανδοί εκλέγουν πρόεδρο με το βλέμμα στο Euro 2016
Οι Ισλανδοί εκλέγουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι πολύ πιθανώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας πανεπιστημιακός που κάνει το ντεμπούτο του στην πολιτική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας δείχνει μάλλον να είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο και στο Euro 2016.
Οι Ισλανδοί εκλέγουν νέο πρόεδρο, ο οποίος θα είναι πολύ πιθανώς, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένας πανεπιστημιακός που κάνει το ντεμπούτο του στην πολιτική. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της χώρας δείχνει μάλλον να είναι στραμμένο στο ποδόσφαιρο και στο Euro 2016.
Οι τελευταίες ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας επισκιάστηκαν από τα επιτεύγματα της εθνικής ομάδας, η οποία αντιμετωπίζει την Αγγλία την ερχόμενη Δευτέρα, στη φάση των «16».
Το ενδιαφέρον των Ισλανδών στράφηκε επίσης στο δημοψήφισμα στη Βρετανία, με το οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισε να αποχωρήσει από την ΕΕ, καθώς η Ισλανδία είναι μια χώρα που είχε αρχικά επιδιώξει, αλλά τελικά απέρριψε, ένταξη στην ΕΕ.
Μικρότερη δείχνει να είναι η αγωνία που υπάρχει για τις προεδρικές εκλογές, οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν σε έναν γύρο, με τις έρευνες να προβλέπουν νίκη του Γκούντνι Γιόχανσον, ενός 47χρονου ιστορικού.
Ο ίδιος δεν συνδέεται με κόμματα και υπόσχεται εκσυγχρονισμό, δημοψηφίσματα με λαϊκή πρωτοβουλία, μεταξύ άλλων.
Οι πρώτες εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών αναμένονται λίγο μετά το κλείσιμο των τελευταίων εκλογικών τμημάτων στη 1:00 ώρα Ελλάδος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
- Κλιματική αλλαγή: Πρωτοφανές κύμα καύσωνα χτυπά τις δυτικές πολιτείες των ΗΠΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442