Όταν θέλησε να φύγει ο πρώτος από την Αθηναϊκή Συμμαχία (νομίζω ήταν η Θάσος όσο διαρκούσε ακόμη ο πόλεμος με την Περσία) η απάντηση ήταν η δια της βίας επιστροφή. Η αποχώρηση των Νότιων Πολιτειών των ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε με τον ίδιο τρόπο.
Κάθε Ένωση βρίσκεται κάποια στιγμή της ιστορίας της μπροστά σε αυτό το δίλημμα. Και η απάντηση καθορίζει τόσο το μέλλον της όσο και το ποια πραγματικά είναι.
Τώρα μετά το Brexit είναι η σειρά της ΕΕ να αποφασίσει. Δεν είμαι προφήτης ,αλλά οι προσπάθειες να μην καταρρεύσει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα θα είναι πολλές και ελπίζω επιτυχημένες.
Στο έργο αυτό δυστυχώς η πατρίδα μας θα είναι στην καλύτερη περίπτωση κομπάρσος.
Ελπίζω να μην πατηθούμε όπως το γρασίδι όταν συγκρουστούν οι ελέφαντες της ΕΕ. Αν δεν μας έχει βαρεθεί ακόμη ο Θεός της Ελλάδος ας ξαναβάλει το χέρι του.
Στις 10 Μαΐου, το jazz trio των Camila Nebbia, Gonçalo Almeida και Sylvain Darrifourcq καταλαμβάνει τη σκηνή του θεάτρου Baumstrasse, ως «ζέσταμα» για τα φετινά Φ Hill Sessions