Τον θαυμασμό του για τον Αλέξη Τσίπρα εκφράζει ο Γ.Ντάισελμπλουμ
Την εκτίμησή του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ. «Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι΄αυτόν και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», ανέφερε. «Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε..
Την εκτίμησή του για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Le Figaro.
«Τρέφω μεγάλο θαυμασμό γι΄αυτόν (τον Αλέξη Τσίπρα) και για τον Ιταλό Ματέο Ρέντσι. Προωθούν διαπραγματεύσεις και κατορθώνουν να παραμείνουν στην εξουσία», ανέφερε ο Ντάισλεμπλουμ στη συνέντευξή του.
«Είμαι σοσιαλδημοκράτης και θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πιο εύγλωττο παράδειγμα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση Τσίπρα επανεξελέγη τον περασμένο Σεπτέμβριο έχοντας ήδη συμφωνήσει στη νέα διάσωση ύψους 89 δισεκατομμυρίων ευρώ, που συνοδεύεται από σκληρούς όρους.
Σημειώεται ότι ο Ντάισελμπλουμ, αναφερόμενος στην Ελλάδα είχε δηλώσει χθες, στο European Business Summit ότι «έχουμε γυρίσει σελίδα» στην Ελλάδα, καλώντας την Αθήνα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Ανέφερε ότι έχει βελτιωθεί η εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «η σταθεροποίηση είναι το «κλειδί» για την Αθήνα, χρειάζεται εμπιστοσύνη για να επιστρέψουν οι επενδυτές και έχουν (σ.σ. η ελληνική κυβέρνηση) κάνει μεγάλα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση».
«Πλέον είμαστε έτοιμοι να ασχοληθούμε σοβαρά με το ζήτημα του ελληνικού χρέους», τόνισε. Αναφορικά με το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν χρειάζεται να πουλήσει τα πάντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ
- Η Νάντια Βαλαβάνη γράφει ένα βιβλίο για τα «παιδιά του Φλεβάρη»
- H Eμμανουέλα Κατζουράκη χάλκινη στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)











































![Πετρέλαιο θέρμανσης: «Τσίμπησε» η τιμή του – Οι 10 ακριβότεροι νομοί [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/h0539634-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442