Μητσοτάκης: Η ΝΔ δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.
«Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό» δήλωσε ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στην επετειακή εκδήλωση του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με την καγκελάριο Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τονίσει στην Μέρκελ τις ενστάσεις του για τα πλεονάσματα της τάξης του 3,5% σε πολυετή ορίζοντα.
Αναμένεται να παρουσιάσει στην καγκελάριο την πρόταση για μείωση των επιβαλλόμενων πλεονασμάτων στο 2% ετησίως, με δέσμευση της Αθήνας για ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 4% τουλάχιστον σε βάθος πενταετίας.
Όλη η δήλωση του προέδρου της ΝΔ κατά την προέλευσή του στην εκδήλωση: «Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η μεγάλη πολιτική οικογένεια της κεντροδεξιάς, συμπληρώνει 40 χρόνια ζωής. Σαράντα χρόνια προσφοράς στην ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης, στην οικονομική ανάπτυξη, στην κοινωνική αλληλεγγύη.
» Η Ευρώπη, σήμερα, αντιμετωπίζει μια σειρά από μεγάλες προκλήσεις. Η πιο σημαντική από αυτές είναι η άνοδος του ακραίου λαϊκισμού, ο οποίος κινδυνεύει να υπονομεύσει τα θεμέλια των αξιών που κρατούν την Ευρώπη ενωμένη.
» Απέναντι στο λαϊκισμό, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα πρέπει να προτάξει τον ορθό λόγο του πολιτικού ρεαλισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα ακραία φαινόμενα τα οποία κυριαρχούν σήμερα στην Ευρώπη.
» Η Νέα Δημοκρατία, είναι το μόνο Κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο δεν διαπραγματεύτηκε ποτέ τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό.
Αταλάντευτη, θα παραμείνει προσηλωμένη στην ιδέα μιας ισχυρής Ευρώπης και μιας ισχυρής Ελλάδας, στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Πάτησε με το αυτοκίνητο τον συγγενή του για κτηνοτροφικές διαφορές
- Αυξημένη τρομοκρατική απειλή για βασικές ευρωπαϊκές υποδομές – Επιστολή από ΕΕ
- Βασίλης Ρίζος: Το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον γιο της Θεανώς Φωτίου που έφυγε ξαφνικά από τη ζωή
- Τρομερός Σιμεόνε: Υποκλίθηκε στον Γκριεζμάν και τον… προειδοποίησε ότι θα γίνει αλλαγή αν δεν τρέχει! (vid)
- Θεσσαλονίκη: 17χρονος Αιγύπτιος κατηγορείται για βιασμό 14χρονης που τον φιλοξενούσε στο σπίτι της
- Με το βλέμμα στον δοκιμαζόμενο Λίβανο – Η Συρία μεταξύ ανάσχεσης και διάχυσης της κρίσης
- Στείρωση σκύλου και γάτας: Μια εξατομικευμένη ιατρική απόφαση – Τα υπέρ και τα κατά
- ΤτΕ: Ποιοι παράγοντες «ταΐζουν» τον πληθωρισμό – Τι να περιμένουμε από εδώ κι εμπρός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442