Βουλγαρία: Έκρηξη με ένα νεκρό σε εργοστάσιο κατασκευής οπλισμού
Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής οπλισμού της Βουλγαρίας Arsenal, στο κέντρο της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Οι βουλγαρικές αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τις συνθήκες του θανατηφόρου συμβάντος.
Έκρηξη σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στις εγκαταστάσεις του μεγαλύτερου εργοστασίου κατασκευής οπλισμού της Βουλγαρίας Arsenal, στο κέντρο της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας εργαζόμενος, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.
Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε στο πρακτορείο Reuters πως η έκρηξη, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ένας 52χρονος, σημειώθηκε στις 22:30 στην μονάδα παραγωγής της εταιρείας στην πόλη Μούγκλιζ, 250 χλμ ανατολικά της Σόφιας.
«Δεν υπάρχουν άλλοι τραυματίες» ανακοίνωσε η εκπρόσωπος.
Οι βουλγαρικές αρχές έχουν διατάξει έρευνα για τις συνθήκες του θανατηφόρου συμβάντος. Τον περασμένο μήνα άλλοι δύο εργαζόμενοι βρήκαν τον θάνατο από έκρηξη στην Arsenal, από την οποία μάλιστα προκλήθηκε και πυρκαγιά.
Πολλά είναι τα σοβαρά ατυχήματα που έχουν καταγραφεί στην αμυντική βιομηχανία της χώρας. Το 2014 μία σειρά από σοβαρές εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών είχε κοστίσει τη ζωή σε 15 εργαζόμενους, στην πόλη Γκόρνι Λομ, 145 χλμ βορειοδυτικά της Σόφιας.
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Η ταινία, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα έπειτα από τρία χρόνια παραγωγής φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το πιο κρίσιμο ζήτημα του καιρού μας: την κλιματική κρίση. Το Mankind’s Folly έρχεται στον κινηματογράφο Δαναό για δύο μόνο προβολές το Σάββατο 17 & την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας