Διατήρηση του σημερινού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ ζητά η ΓΕΝΟΠ
Τη διατήρηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι απόλυτα συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο και ότι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον Όμιλο ΔΕΗ.
Τη διατήρηση του σημερινού ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΑΔΜΗΕ ζητά η ΓΕΝΟΠ, υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι απόλυτα συμβατό με το κοινοτικό δίκαιο και ότι ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ θα είναι καταστροφικός για τον Όμιλο ΔΕΗ.
Τη θέση αυτή ανέπτυξαν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.
Η ΓΕΝΟΠ δήλωσε αντίθετη με τις δημοπρασίες προθεσμιακών προϊόντων ενέργειας (ΝΟΜΕ), καθώς όπως υποστηρίζει, το προτεινόμενο σύστημα θα δυσχεράνει περαιτέρω τη θέση της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να δουλεύει μόνιμα «επί ζημία», αφού η προτεινόμενη τιμή εκκίνησης υπολογίζεται στο μισό (50%) του κόστους παραγωγής.
Οι συνδικαλιστές ανέφεραν ότι τα οφέλη που προκύπτουν για τη ΔΕΗ από τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο, «εξανεμίζονται εν ριπή οφθαλμού» από το κόστος με το οποίο θα επιβαρύνεται η ΔΕΗ με βάση τον Προσωρινό Μηχανισμό Αποζημίωσης Ευελιξίας – και τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της διοίκησης της ΔΕΗ για κατάργηση του τέλους λιγνίτη.
Τέλος, η ΓΕΝΟΠ έθεσε το ζήτημα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλαπλές αναγνώσεις στην κυβέρνηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442