
Πειραιάς: Πάνω από 3.600 πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ
Πάνω από 3.600 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ. Το πρωί της Παρασκευής κατέπλευσε στο λιμάνι το «Αριάδνη» με 658 πρόσφυγες από Χίο και Λέσβο, καθώς και το «Βlue Star 2» με 231 άτομα από Κω, Λέρο. Τρία λεωφορεία με 162 πρόσφυγες αναχώρησαν για Κόνιτσα. Εντός της ημέρας αναμένεται να αποφασιστεί αν θα υπάρξει νέα μετακίνηση προσφύγων από το λιμάνι σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας.
Περισσότεροι από 3.600 πρόσφυγες φιλοξενούνται προσωρινά στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς και στην πέτρινη αποθήκη του ΟΛΠ, την ώρα που άλλοι 299 πρόσφυγες έβγαιναν το τελευταίο 24ωρο στη Λέσβο.
Σύμφωνα με την καταμέτρηση του Λιμενικού την Παρασκευή, 3.660 άτομα είχαν καταμετρηθεί το πρωί στους χώρους φιλοξενίας του λιμανιού.
Σε αυτά δεν υπολογίζονται οι 658 πρόσφυγες που αποβιβάστηκαν στο λιμάνι από το πλοίο «Αριάδνη» προερχόμενοι από Χίο (300) και Λέσβο (358), καθώς και άλλοι 231 που έφτασαν από Κω και Λέρο με το «Βlue Star 2». Aργά το βράδυ της Πέμπτης κατέπλευσε στον Πειραιά το «Νήσος Μύκονος» με 476 άτομα από Χίο, Μυτιλήνη, Σάμο.
Το πρωί της Παρασκευής τρία λεωφορεία με 162 πρόσφυγες αναχώρησαν για Κόνιτσα, ενώ στη διάρκεια της ημέρας και άλλοι πρόσφυγες θα φύγουν με πούλμαν από τον Πειραιά προς οργανωμένους χώρους φιλοξενίας. Ήδη από την Πέμπτη, 14 λεωφορεία μετέφεραν συνολικά 700 πρόσφυγες από το λιμάνι του Πειραιά σε διάφορα κέντρα προσωρινής διαμονής.
- Από τον Πειραιά στο Φρούριο Τρικάλων 200 πρόσφυγες
Η Περιφέρεια Αττικής έχει συγκαλέσει σύσκεψη με τους δημάρχους του λεκανοπεδίου, με κεντρικό θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.
Σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, αναμένεται να ζητηθεί η διάθεση χώρων για την προσωρινή φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, ενώ από την πλευρά τους οι δήμαρχοι ζητούν μέσω νομοθετικής ρύθμισης μεταφορά πόρων από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και τα κατάλληλα εργαλεία, προκειμένου να μπορέσουν να εμπλακούν στην κάλυψη των αναγκών. Επίσης, ζητούν προσλήψεις προσωπικού για την υποστήριξη όλων αυτών των δομών όπου θα φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες.
Μέλη της ΕΛΜΕ και εκπαιδευτικοί από σχολεία του Πειραιά αναμένεται να διανείμουν σήμερα ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες και μετανάστες, στη 1 το μεσημέρι, στην Πύλη Ε1 στο λιμάνι του Πειραιά.
Αυξήθηκαν οι ροές στα νησιά
Αυξήθηκε ο αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων στα νησιά του βόρειου Αιγαίου. Συνολικά, το πρωί της Παρασκευής στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο βρίσκονταν 7.614 πρόσφυγες, έναντι 7.583 την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι το τελευταίο 24ωρο έφτασαν στα νησιά, κυρίως στη Λέσβο, 821 πρόσφυγες.
Συνολικά στη Λέσβο υπολογίζεται ότι βρίσκονται πάνω από 5.000 πρόσφυγες. Το προηγούμενο 24ωρο και μέχρι το πρωί της Παρασκευής ο αριθμός των όσων πιστοποιήθηκαν στο hot spot της Μόριας έφτασε μόλις στους 766.
Στη Χίο δεν πιστοποιήθηκε κανένας πρόσφυγας. Στο νησί έτοιμοι να αναχωρήσουν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 2081 άτομα. Τέλος, στη Σάμο το τελευταίο 24ωρο πιστοποιήθηκαν 55 πρόσφυγες, ενώ στο νησί βρίσκονται 514 άτομα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ευλογιά προβάτων: Τα ποσά και οι δικαιούχοι των αγροτικών αποζημιώσεων για το χαμένο εισόδημα
- «Οι εθελοντές είναι συχνά οι πρώτοι που δρουν σε στιγμές κρίσεων»
- H Κυπριακή Ομοσπονδία καλεί τον Ολυμπιακό να παίξει στη Λεμεσσό αντί για το ΣΕΦ
- Θρήνος στην κηδεία του 24χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Λούτσα
- «Φως στο Τούνελ»: Αποκαλυπτικά στοιχεία για δύο σκοτεινές υποθέσεις
- «Φαίνεται τόσο υπέροχος» – Ο Τζακ Νίκολσον σε σπάνια φωτογραφία με τα παιδιά του (και σε τρελή φόρμα)
- Τι είπε ο Σπανούλης για τη μεγάλη νίκη επί της Παρί και τη μεταγραφή του Τζόσεφ
- Κικίλιας: «Η ασφάλεια των επιβατών είναι πρώτα και πάνω από όλα» – Τι είπε για αγρότες και Τσίπρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442