Την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή η ρύθμιση για τους ανασφάλιστους
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.
Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των από 24.12.2015 και από 30.12.2015 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων διαφόρων υπουργείων.
Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Ξανθός, με αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει γίνει, αλλά και με τη συνέργεια των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται -«και οι μεταβιβάσεις πόρων και τον Γενάρη από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ το αποδεικνύουν αυτό»-,«θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο».
«Για αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων» προσέθεσε και κατέληξε: «Θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι’ αυτή την εξέλιξη».
Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε δεύτερη ανάγνωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αγορά ακινήτων: Χειμερινά εξοχικά… σε χειμερία νάρκη
- «Το Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη για 3η χρονιά στο θέατρο Σταθμός
- Νέοι ταξιδιωτικοί κανόνες προς την Ευρώπη – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε
- ΣτΕ: «Φρένο» σε οικοδομικές άδειες χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας
- Αρκάς: Μια καλημέρα στις επιλογές
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)














































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)










Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442