Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρτας κλείνουν ξανά την εθνική οδό

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αρτας κλείνουν ξανά την εθνική οδό

Σε νέο αποκλεισμό δρόμων με τρακτέρ, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, αναμένεται να προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα, στην εθνική οδό και στο παλιό γεφύρι μέσα στην πόλη. Το μπλόκο κτηνοτρόφων και αγροτών έχει στηθεί στο Κομπότι, όπου με τον δίωρο αποκλεισμό το μεσημέρι σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων μέχρι τη Φιλιππιάδα, απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων.

Σε νέο αποκλεισμό δρόμων με τρακτέρ, από τις 7 έως τις 9 το βράδυ, αναμένεται να προχωρήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Άρτα, στην εθνική οδό και στο παλιό γεφύρι μέσα στην πόλη. Το μπλόκο κτηνοτρόφων και αγροτών έχει στηθεί στο Κομπότι, όπου με τον δίωρο αποκλεισμό το μεσημέρι σχηματίστηκε ουρά αυτοκινήτων μέχρι τη Φιλιππιάδα, απόσταση περίπου 8 χιλιομέτρων.

Στο παλιό γεφύρι βρίσκονται η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και το Εργατικό Κέντρο, ενώ τις κινητοποιήσεις υποστηρίζουν συνδικαλιστικά σωματεία.

Στη Θεσπρωτία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι που παρέταξαν τα τρακτέρ από το πρωί στην αφετηρία της Εγνατίας Οδού, έξω από το λιμάνι εξωτερικού, προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου το βράδυ. Οριστική απόφαση θα λάβει το συντονιστικό τους όργανο, που θα συνεδριάσει στις 6.30 το απόγευμα.

Στο μπλόκο της Ηγουμενίτσας βρίσκεται ο δήμαρχος Φιλιατών, μιας περιοχής που βασικός πυλώνας στην οικονομία της είναι ο πρωτογενής τομέας. Ο Σπύρος Παπάς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα των αγροτών γιατί θεωρεί πως το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό και φορολογικό είναι «η ταφόπλακα του πρωτογενή τομέα», και πρόσθεσε: «Δεν κατανοούμε γιατί από τη μία υπάρχει προτροπή από την Πολιτεία προς τους νέους να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και από την άλλη, με τα μετρά που προωθούνται τούς αποτρέπουν από το εγχείρημα».

Νέο μπλόκο προστέθηκε στην Πελοπόννησο από αγρότες της Αρκαδίας. Περίπου πενήντα άτομα, με τριάντα τρακτέρ και λίγα αγροτικά αυτοκίνητα, έχουν συγκεντρωθεί στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου, στον περιφερειακό της Τρίπολης.

Οι αγρότες θα βρίσκονται στον κόμβο του ΟΓΑ Πελοποννήσου κι από εκεί θα εξορμούν καθημερινά, σύμφωνα με τις αποφάσεις του τοπικού συντονιστικού, κυρίως με τον αποκλεισμό περιφερειακών υπηρεσιών στην πόλη ή ακόμα και για αποκλεισμό του αυτοκινητοδρόμου που βρίσκεται κοντά.

Εν τω μεταξύ οι αγρότες στο μπλόκο του Ισθμού έχουν ενισχύσει τις δυνάμεις τους και προχώρησαν σε δίωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, από τις 12.00 ως τις 14.15, στο ύψος των διοδίων Καλαμακίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έθεσε σε ισχύ η αστυνομική διεύθυνση Ημαθίας λόγω των αγροτικών κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα, για αύριο, Δευτέρα, από τις 11 το πρωί και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί και από τις 6 το απόγευμα και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί, απαγορεύεται η είσοδος όλων των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων που πρόκειται να διέλθουν από την κοιλάδα των Τεμπών, από την Εγνατία Οδό στον αυτοκινητόδρομο Πατρών- Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα μέσω του κόμβου Κλειδίου.

Για τα ίδια οχήματα ισχύει, επίσης, απαγόρευση εισόδου και κυκλοφορίας στην παλιά εθνική οδό Αλεξάνδρειας – Κατερίνης, από τον κόμβο Νησελίου μέχρι τα όρια των νομών Ημαθίας και Πιερίας στο ρεύμα προς Κατερίνη, καθώς και στο ρεύμα προς Αθήνα. Φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και λεωφορεία απαγορεύεται, επίσης, να εισέλθουν στην επαρχιακή οδό Βέροιας- Μελίκης-Κυψέλης-παλαιάς εθνικής οδού Αλεξάνδρειας-Κατερίνης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κυψέλη, μέσω του κόμβου της Βέροιας.

Η κυκλοφορία των παραπάνω οχημάτων θα διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο