Τουλάχιστον 20 νεκροί στην επίθεση και πολύωρη ομηρία στο Μογκαντίσου
Με επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τα ξημερώματα και τουλάχιστον 20 νεκρούς έληξε η πολύωρη ομηρία σε εστιατόρια σε παραλιακή περιοχή του Μογκαντίσου, μετά την επίθεση που είχε ξεκινήσει το βράδυ από ενόπλους της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πόσοι ήταν οι δράστες.
Με επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας τα ξημερώματα και τουλάχιστον 20 νεκρούς έληξε η πολύωρη ομηρία σε εστιατόρια σε παραλιακή περιοχή του Μογκαντίσου, μετά την επίθεση που είχε ξεκινήσει το βράδυ από ενόπλους της ισλαμιστικής Αλ Σαμπάμπ.
Η αστυνομία δεν έχει ακόμη διευκρινίσει πόσοι ήταν οι δράστες.
Η επίθεση ξεκίνησε το βράδυ της Πέμπτης, όταν ομάδα ενόπλων εισέβαλε από την πλευρά της παραλίας στο εστιατόριο την ώρα, πυροβολώντας αδιακρίτως τους θαμώνες.
Στη συνέχεια, οι δράστες ταμπουρώθηκαν μέσα στο κτίριο, το οποίο περικύκλωσε η αστυνομία.
Η επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής, και οι άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας μπήκαν μέσα πυροβολώντας, υπό τους ήχους εκρήξεων και πυρών.
Σύμφωνα με τις πρώτες αστυνομικές αναφορές, διασώθηκαν «αρκετοί θαμώνες», χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες για τους 20 νεκρούς.
Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει κατά τη διάρκεια της νύχτας η ισλαμιστική Αλ Σαμπάμπ, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Η πιο πρόσφατη επίθεσή της στη Σομαλία ήταν την περασμένη εβδομάδα, με στόχο στρατιωτική μονάδα στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου ήταν σταθμευμένες και κενυατικές στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στην πολυεθνική δύναμη της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- «Δείξε τι μπορεις να κάνεις»: Στη νέα εποχή της εργασίας, ένα καλό βιογραφικό δεν αρκεί
- Οι «βόλτες» της δικογραφίας για τις υποκλοπές ας μην οδηγήσουν σε παραγραφή και συγκάλυψη
- «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν»: 8 επιπλέον παραστάσεις στο θέατρο Εν Αθήναις
- The Expla-in Project | Τζέφρι ‘Eπσταϊν: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα;
- Ποιες χώρες εκδίδουν τα περισσότερα διαβατήρια σε «πολίτες εκτός ΕΕ»; – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα
- Πάσχα: Σήμερα η «μεγάλη έξοδος» – Γεμάτα φεύγουν τα πλοία
- Αρκάς: Η καλημέρα της Μεγάλης Πέμπτης
- Τραμπ για εκεχειρία: Όλα τα πλοία και αεροσκάφη των ΗΠΑ θα παραμείνουν γύρω από το Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442