ΠΑΣΟΚ: Υπουργοί με αλαζονεία παραπληροφορούν για το Ασφαλιστικό
«Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό.
«Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης με περισσή και αχρείαστη αλαζονεία, συνεχίζουν την προσπάθεια παραπληροφόρησης και δεν είπαν τίποτα άξιο λόγου για τους χιλιάδες αγρότες που αγωνιούν στους δρόμους» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας την συνέντευξη Τύπου για το Ασφαλιστικό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ουσία παραμένει αναλλοίωτη το ασφαλιστικό που προωθείται αποτελεί συμπλήρωμα του φορολογικού που η συνδυασμένη εφαρμογή τους εξοντώνει τον πρωτογενή τομέα, δημεύοντας ουσιαστικά το εισόδημα του αγρότη.
» Η κατάργηση του ΟΓΑ, με την κατάσχεση των επιδοτήσεων των αγροτών και μέσα στην κρίση, γίνεται για την χρηματοδότηση ελλειμμάτων άσχετων με την αγροτική ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρήκε αφορολόγητες και ακατάσχετες τις αγροτικές ενισχύσεις καθώς και τα 20 δις έτοιμους πόρους της ΚΑΠ που αδυνατεί να αξιοποιήσει.
» Η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα των αγροτών δημιουργεί αναπτυξιακά αντικίνητρα, οδηγεί στην διάλυση των αγροτικών συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών οδηγεί την ύπαιθρο στο μαρασμό και ευνοεί την παραοικονομία, την εισφοροδιαφυγή και την φοροδιαφυγή. Η Ελληνίδα αγρότισσα μένει ουσιαστικά ανασφάλιστη.
» Η κυβέρνηση έκλεισε από σήμερα τους δρόμους επικοινωνίας με τους αγρότες. Οι αγρότες, τον δίκαιο αγώνα των οποίων στηρίζουμε ως ΠΑΣΟΚ, πρέπει να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους επικοινωνίας με την κοινωνία, τους άλλους παραγωγικούς φορείς και εργαζόμενους ώστε μαζί να βρουν λύσεις και να αναδείξουν τα απόσταση ανάμεσα στα εύκολα ψέματα και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Tουρισμός: Η εκεχειρία έφερε κρατήσεις αλλά η αβεβαιότητα επανήλθε
- Ο Δήμος Μετσόβου επιχειρεί να αναδείξει και πάλι τα παραδοσιακά επαγγέλματα
- Τα μεγάλα μοντέλα ΑΙ πάτωσαν σε τεστ ιατρικών διαγνώσεων
- Ηράκλειο: Πάνω από 1000 παραβάσεις οδηγών βεβαιώθηκαν το τετραήμερο του Πάσχα στο Ηράκλειο
- Ποδοσφαιριστής στην Παραγουάη έγινε… Βουτσάς και έβαλε γκολ με το πρόσωπο (vids)
- Απάντηση ΥΠΕΞ στην Τουρκία: «Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
- Στην «πυρά» ο Τζάστιν Μπίμπερ για το live του στο Coachella
- Χρηματοδότηση για παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας στο δίκτυο της Πελοποννήσου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442