«Μεγάλοι δρόμοι» ξανά στη σκηνή
«Μεγάλοι δρόμοι». Η δουλειά με την οποία συστήθηκε στο κοινό την περασμένη χρονιά η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis), μετά την πρώτη της επιτυχημένη παρουσίαση, επανέρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου 2016. Η παράσταση, που βασίζεται σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου, αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα […]
«Μεγάλοι δρόμοι». Η δουλειά με την οποία συστήθηκε στο κοινό την περασμένη χρονιά η Ομάδα T.d.S (Terre de Semis), μετά την πρώτη της επιτυχημένη παρουσίαση, επανέρχεται στο Θέατρο του Νέου Κόσμου από τις 27 Ιανουαρίου έως και τις 17 Μαρτίου 2016.
Η παράσταση, που βασίζεται σε διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου, αποτελεί την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα της Ειρήνης Φαναριώτη με την ίδια, τον Άρη Λάσκο και τη Μυρτώ Γράψα επί σκηνής, την Αμάλια Μπένετ και τη Χαρά Κότσαλη στην επιμέλεια της κίνησης και τον Φώτη Σιώτα στη μουσική σύνθεση .
Μια τρελή αναζήτηση στους δρόμους της Αθήνας, ένα δείπνο στα πρόθυρα της αλήθειας, ένα ζευγάρι παπούτσια στο χέρι, ο ήχος από το τουμπερλέκι, ένα τηλέφωνο που χτυπά, ένα αεροπορικό εισιτήριο που γράφει «σ’ αγαπώ», ένας σάκος γεμάτος γράμματα, το σπίτι στην Άνδρο, τα Μπριζολάκια του Τέλη, ο Γιάννης, η Άννα, ο Όμηρος, ο Αριστοτέλης.
Αγάπη, απώλεια, σκοπός και πάντα, μπροστά και πίσω απ’ όλα αυτά, ένα όνομα. Σαν ανάγκη σχεδόν. Σχέσεις απόλυτες. Προσπάθειες άκαρπες.
«Διάβασα τα δύο βιβλία της Λένας »Νυχτερίδες» και »Μεγάλοι Δρόμοι» σε μια νύχτα. Τα δύο διηγήματα, »Αθήνα, Εννέα Δεκεμβρίου» και »Μεγάλοι Δρόμοι» αντίστοιχα, ήταν αυτά που μου δημιούργησαν, από εκείνη τη νύχτα, την ανάγκη να περάσω στην απέναντι όχθη, αυτή του σκηνοθέτη. Ένιωσα, από την πρώτη κιόλας ανάγνωση, ένα αίσθημα οικειότητας, τόσο έντονο, που να πιστεύω πλέον σήμερα πως εκείνα με διάλεξαν, κι όχι εγώ αυτά. Οι πρώτες έννοιες που μου ήρθαν στο νου ήταν κυρίως αντιθετικές. Φαινομενικά τα δύο αυτά διηγήματα έμοιαζαν όχι μόνο να μην έχουν καμία ομοιότητα αλλά να είναι εκ διαμέτρου αντίθετα. Αυτή, όμως, είναι η σύνδεσή τους. Η αντίθεσή τους. Χωρισμός και απώλεια (το ένα περιέχει πάντα το άλλο). Σχετικό κι απόλυτο», αναφερει για το έργο η σκηνοθέτις Ειρήνη Φαναριώτη.
Πληροφορίες
Θέατρο Του Νέου Κόσμου-Κάτω Χώρος, Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος
27 Ιανουαρίου – 17 Μαρτίου 2016
Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21.15
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 12€, Φοιτητικό-Άνω των 65 ετών 10€, Ανέργων 8€
Σκηνοθεσία: Ειρήνη Φαναριώτη, ομάδα T.d.S. (Terre de Semis)
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Κοστούμια: Oμάδα T.d.S.
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Φώτης Σιώτας
Επιμέλεια κίνησης: Αμάλια Μπένετ, Χαρά Κότσαλη
Φωτισμοί: Γιώργος Ταμπακάκης
Βοηθός σκηνοθέτη: Νάντια Μαργαρίτη
Παίζουν: Μυρτώ Γράψα, Άρης Λάσκος, Ειρήνη Φαναριώτη
Διάρκεια παράστασης: 75′ (χωρίς διάλειμμα)
entertainment.in.gr
- Λαμία: Συνελήφθη 48χρονος για ασέλγεια σε βάρος της ανήλικης ανιψιάς του
- Η Tesla καταργεί δύο μοντέλα αυτοκινήτων για να εστιαστεί στην ΑΙ και τη ρομποτική
- Κόπα Αφρικα: Βαριές καμπάνες σε Σενεγάλη και Μαρόκο
- Την ώρα που μετανάστες στις ΗΠΑ κρύβονται από τους πράκτορες της ICE, η Νίκι Μινάζ επιδεικνύει τη «χρυσή κάρτα» Τραμπ
- Γλυφάδα: Προφυλακίστηκε ο 46χρονος πατροκτόνος μετά την απολογία του
- Νέα δέντρα φυτεύθηκαν στο Πασαλιμάνι από τον Δήμο Πειραιά
- Nador West Med: Νέο υπερσύγχρονο μαροκινό λιμάνι στη Μεσόγειο
- Σε πολύ δύσκολη θέση η Μονακό: Μπαίνει στη «μέση» το Πριγκιπάτο λόγω οικονομικών προβλημάτων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 29.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442