Βάιντμαν: Δεν επείγει η περαιτέρω ελάφρυνση του ελληνικού χρέους
Το μήνυμα ότι η πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την Αθήνα θα συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν. Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι με βάση της χαμηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια «μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα ιδαίτερα επείγοντος ενδιαφέροντος».
Το μήνυμα ότι η πλήρης ιδιοκτησία του προγράμματος από την Αθήνα θα συνέβαλε τα μέγιστα στη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα στέλνει ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν. Ο ίδιος εκφράζει την εκτίμηση ότι με βάση της χαμηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια «μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα ιδαίτερα επείγοντος ενδιαφέροντος».
Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο Γενς Βάιντμαν επισημαίνει: «Το 2014 οι πληρωμές τόκων ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν χαμηλότερες στην Ελλάδα απ’ ό,τι στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και την Ιταλία. Λαμβάνοντας υπόψη τις χαμηλές ανάγκες αναχρηματοδότησης για τα επόμενα χρόνια, μια περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους δεν φαίνεται να αποτελεί θέμα ιδιαίτερα επείγοντος ενδιαφέροντος».
Επιπλέον, ο Βάιντμαν καλεί την ελληνική κυβέρνηση να μην αυξήσει τα ελλείμματα λόγω του προσφυγικού.
Ο ίδιος σημειώνει ότι «είναι πρόωρο να προβούμε σε εικασίες αναφορικά με την πιθανότητα συμπερίληψης των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE)».
Σχετικά με τα capital controls επισημαίνει πως η ελληνική κυβέρνηση τα εφάρμοσε και εκείνη είναι που θα αποφασίσει πότε θα τα πάρει πίσω.
Τέλος, σημείωνει ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για ένα κοινό ευρωπαϊκό σύστημα εγγύησης καταθέσεων και ότι κάτι τέτοιο θα αμοιβαιοποιούσε τους κινδύνους που απορρέουν από τις εθνικές πολιτικές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Από το σεξ απίλ έως την ακροδεξιά, η Μπριζίτ Μπαρντό συμβόλιζε μια Γαλλία σε μετάβαση
- Αντρέας Γεωργίου: Η βόλτα στη θάλασσα με την 4 μηνών κορούλα του
- Κεντρική Μακεδονία: Σοβαρά προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους
- Forbes: Στις 40 πιο ακριβές ομάδες του κόσμου μόνο δύο ποδοσφαιρικές – Πού βρίσκονται Ρεάλ Μαδρίτης και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
- Συνάντηση Τραμπ και Νετανιάχου στη Φλόριντα για τη Γάζα – Τι άλλο θα συζητήσουν
- Ο ΠΑΟΚ κινείται και για Πουλακίδα – Ποιος είναι ο ομογενής γκαρντ που αγωνίζεται στη G-League (vids)
- Profession: Santa Claus
- Ανάπτυξη με ημερομηνία λήξης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442