
Γεννηματά προς Μοσκοβισί: «Όχι» στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Την αντίθεσή της για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας εξέφρασε η Φώφη Γεννηματά στη συνάντηση που είχε την Τρίτη το βράδυ με τον επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί.
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε την ανάγκη να κατανοήσουν οι εταίροι ότι δεν είναι δυνατόν μέσα σε συνθήκες κρίσης να υπάρξουν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και ζήτησε να αποδεχθούν τη συνέχιση των ρυθμίσεων που ισχύουν σήμερα.
Τόνισε, ακόμα, ότι πρέπει το ταχύτερο να δοθεί λύση για τα κόκκινα δάνεια, ώστε να εξασφαλισθεί η ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με την ενημέρωση της Χ.Τρικούπη η συνάντηση Γεννηματά – Μοσκοβισί έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα λόγω και της στενής συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ξανά να στηρίξει η ΕΕ την Ελλάδα για να ολοκληρωθεί με επιτυχία η πορεία εξόδου από την κρίση με την διασφάλιση της παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ.
Υπενθύμισε, όμως, ότι το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την προσπάθεια, ψηφίζοντας μεταρρυθμίσεις που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και του επενδυτικού κλίματος, αλλά δεν θα στηρίζει υφεσιακά μέτρα, δεδομένου ότι οι ανοχές της ελληνικής κοινωνίας και των επιχειρήσεων έχουν εξαντληθεί.
Η κ. Γεννηματά ζήτησε την ενεργό συμβολή της ΕΕ στην ενίσχυση της ανάπτυξης και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Παρουσίασε μάλιστα και στον κ. Μοσκοβισί τις βασικές κατευθύνσεις του ΠΑΣΟΚ για το νέο εθνικό σχέδιο ανάπτυξης της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Γιατί οι νέοι επιλέγουν σπίτια χωρίς καθιστικό στις μεγάλες πόλεις
- Google: Η «κρυφή» λειτουργία του Android 17 για ταχύτερη φόρτιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442