Ερντογάν: Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα δίπλα στα σύνορά μας
Στην πρώτη αντίδραση εκ μέρους της Τουρκίας μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «την τρομοκρατία να ριζώσει» ούτε «τετελεσμένες καταστάσεις» δίπλα στα σύνορά της.
Στην πρώτη αντίδραση εκ μέρους της Τουρκίας μετά την έναρξη των ρωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών στη Συρία, ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει ότι η Άγκυρα δεν θα επιτρέψει «την τρομοκρατία να ριζώσει» ούτε «τετελεσμένες καταστάσεις» δίπλα στα σύνορά της.
Στην μεγαλύτερη στρατιωτική ανάμειξη στη Μέση Ανατολή σε δεκαετίες, η Ρωσία διεξήγαγε αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές κοντά στις πόλεις Χομς και Χάμα στα δυτικά της χώρας, όπου οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ μάχονται σειρά αντικαθεστωτικών οργανώσεων -όχι όμως το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο εδρεύει κυρίως στα βόρεια και ανατολικά της χώρας.
Οι κινήσεις της Μόσχας φέρνουν την Άγκυρα -η οποία καλεί επί μακρόν στην απομάκρυνση του Άσαντ- σε δυσχερή θέση και εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τις δυνατότητές της να περιορίσει τον αντίκτυπο της επιδεινούμενης σύγκρουσης και ανθρωπιστικής κρίσης στις «πύλες» της.
«Η Τουρκία δεν θα αφήσει τον τρόμο να ριζώσει ή τετελεσμένα δίπλα στα σύνορά της» είπε ο Ερντογάν μιλώντας την Πέμπτη στην Εθνοσυνέλευση.
Αντιπολιτευόμενη οργάνωση τουρκμένων δήλωσε την Τετάρτη ότι ρωσικά μαχητικά έπληξαν θέσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού και σκότωσαν δεκάδες αμάχους. Θανάτους αμάχων κατήγγειλε και η εξόριστη συριακή αντιπολίτευση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να αποδίδει τις αναφορές σε «πόλεμο προπαγάνδας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μπαχρέιν: Η πρεσβεία των ΗΠΑ καλεί τους Αμερικανούς να αποφεύγουν ξενοδοχεία
- Ολυμπιακός: Φοβερή ατμόσφαιρα στις Σέρρες – Πάνω από 4.000 οπαδοί στο πλευρό της ομάδας (pics)
- Pokémon, ετών 30: Πώς ένα παιχνίδι του 1996 ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά επιστημόνων
- Reports: 53 Greek-owned Ships in Persian Gulf, Hormuz Strait
- LIVE: Φούλαμ – Τότεναμ
- LIVE: Μπράιτον – Νότιγχαμ Φόρεστ
- LIVE: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κρίσταλ Πάλας
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 01.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/matt-bennett-FHCaT8blG5k-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442