Βγήκαν τα πρώτα τρακτέρ στους δρόμους
Στους δρόμους βγήκαν, σήμερα, Τετάρτη, οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους σε κομβικά σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται στο ασφαλιστικό και τη φορολόγησή τους.
Στους δρόμους βγήκαν, σήμερα, οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας και κατευθύνονται με τα τρακτέρ τους σε κομβικά, όπως λένε, σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραταχθούν.
Όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, το μεσημέρι, αφού έχουν φτάσει όλοι στον προορισμό τους, θα γίνουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα και πώς θα κινηθούν όλοι «συντεταγμένα και σε κοινή πλεύση».
Τα μέτρα που προωθούνται για το φορολογικό και το ασφαλιστικό είναι αυτά που, όπως λένε οι αγρότες, τους βγάζουν στους δρόμους.
Υπογραμμίζεται ότι οι Βορειοελλαδίτες αγρότες αναμένεται να συναντηθούν στα εξής σημεία: Κήποι στον Έβρο, στην Εγνατία οδό στην Κομοτηνή, στο δρόμο του τελωνείο Εξοχής στη Δράμα, στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στην Καβάλα, στον κόμβο Κερδυλίων στις Σέρρες, στην δεύτερη έξοδο της Κατερίνης, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και στον «κόμβο Λαρίσης» στην Κοζάνη.
Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, ημέρα εκλογών, οι αγρότες έχουν δώσει «ραντεβού» στα εκλογικά κέντρα και τους συνοριακούς σταθμούς της χώρας.
Το «παρών» στις κινητοποιήσεις δίνουν σύμφωνα με τον κ. Γκόντια, αγρότες από τους νομούς Ροδόπης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Μαλγάρων, Πιερίας, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Λακωνίας και Λαμίας.
Στο μεταξύ, για τις 28 Σεπτεμβρίου έχει αποφασιστεί η πραγματοποίηση συνεδρίασης του ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) στην Πρέβεζα, με κύριο θέμα την εκτίμηση της κατάστασης και τον προγραμματισμό των νέων κινητοποιήσεων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κωνσταντίνος Αργυρός: Τι λέει για τη γνωρίμια του με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
- Χίος: Διάσωση μητέρας και γιου από το φλεγόμενο σπίτι τους
- Νέλσον Μαντέλα: Ο ισόβιος αγώνας κατά του ρατσισμού
- Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στα Διαβατά
- Ελβετικό φράγκο: Έφτασε η κρίσιμη δίκη στον Άρειο Πάγο – Προσφυγή 200.000 πολιτών
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442