Η Λετονία συνεχίζει στο Ευρωμπάσκετ, η Σλοβενία επιστρέφει σπίτι της
Σπουδαία πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ πήρε η Λετονία επικρατώντας με73-66 της Σλοβενίας, στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης για την φάση των «16». Ετσι, την προσεχή Τρίτη οι Λετονοί θα αντιμετωπίσουν το νικητή της αναμέτρησης Γαλλία-Τουρκία.
Σπουδαία πρόκριση στους «8» του Ευρωμπάσκετ πήρε η Λετονία επικρατώντας με73-66 της Σλοβενίας, στον πρώτο νοκ άουτ αγώνα της διοργάνωσης για την φάση των «16».
Η Σλοβενία του Γιούρι Ζντοβτς εγκλωβίστηκε από νωρίς στην άμυνα των Λετονών και δεν κατάφερε να επιβάλει το ρυθμό της. Οι δύο ομάδες πήγαιναν «πόντο-πόντο» μέχρι την τελευταία περίοδο.
Απέμεναν 4:30 για το τέλος όταν οι Λετονοί πήραν διψήφια διαφορά για πρώτη φορά στην αναμέτρηση (67-57) και έγιναν μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και με «ήρωα» τον Γιάνις Στρέλνιεκς που είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 8 ασίστ προκρίθηκαν στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 20-20, 42-40, 55-52, 73-66
ΛΕΤΟΝΙΑ (Μπάγκατσκις): Μέτζερι 8, Φρεϊμάνις 8, Μπλουμς 4, Μπερτάνς 8 (2), Τίμα 4, Γιανιτσένοκς 8 (2), Στρέλνιεκς 17 (1), Μπέρζινς 13 (1), Μέιερς 3.
ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ζντοβτς): Γιοκσίμοβιτς, Πρέπελιτς 7 (1), Μπλάζιτς 8, Νίκολιτς 3, Ντράγκιτς 17 (3), Ζούπαν 5 (1), Μπάλαζιτς 9 (1), Όμιτς 7, Κλόμπουτσαρ 6 (2), Σλόκαρ 4.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στην Κύπρο ο απόηχος της Εξόδου του Μεσολογγίου-Επετειακό γραμματόσημο
- Ολυμπιακός – ΑΕΚ και ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός στην πρεμιέρα – Όλο το πρόγραμμα των play offs της Super League
- Πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει ο πληθωρισμός – Τι προβλέπουν οι αναλυτές
- Η Μάιλι Σάιρους μεταμορφώνεται ξανά σε Hannah Montana
- Η ζωή σε ψηφιακό αντίγραφο – Υπερυπολογιστής προσομοίωσε για πρώτη φορά ένα βακτήριο
- Τζον Πουλακίδας: Η νέα πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους Γουόριορς (vid)



