Πρόεδρος προς Κωνσταντοπούλου: Η επιστολή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι η επιστολή της εκφράζει προσωπικές της απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος, και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ενημερώσει σχετικώς του ομολόγους του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε απαντητική επιστολή προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι η επιστολή της εκφράζει προσωπικές της απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος, και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να ενημερώσει σχετικώς του ομολόγους του.
Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρει στην απαντητική του επιστολή:
»Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε,
»Στο πλαίσιο των κατά το Σύνταγμα καθηκόντων μου σας επισημαίνω ότι δεν έχω την θεσμική και πολιτική δυνατότητα ν’ ανταποκριθώ στο αίτημά σας περί ενημέρωσης Ομολόγων μου για το περιεχόμενο της με αρ. πρωτ. 2739/22.7.2015 επιστολής σας. Και τούτο διότι:
»Πρώτον, η επιστολή αυτή εκφράζει προσωπικές σας απόψεις, αφού δεν έχει ληφθεί απόφαση του Σώματος προς αυτή την κατεύθυνση. Ουδεμία διάταξη του Συντάγματος, αλλά ούτε και η διεθνής και ευρωπαϊκή πρακτική εν προκειμένω, μου επιτρέπουν να ενημερώνω σχετικώς Ομολόγους μου, πολλώ μάλλον όταν έχετε, όπως καλώς γνωρίζετε ως έγκριτη νομικός, την δυνατότητα απ’ ευθείας αλληλογραφίας μαζί τους.
»Δεύτερον, αλλά και αν ακόμη επρόκειτο για απόφαση του Σώματος και πάλιν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά το Σύνταγμα και την διεθνή και ευρωπαϊκή πρακτική, δεν θα είχε αρμοδιότητα και, άρα, δυνατότητα διαβίβασής της σε Ομολόγους του. Δοθέντος ότι και στην περίπτωση αυτή ουδόλως η Βουλή των Ελλήνων εμποδίζεται ν’ απευθύνεται ευθέως προς αυτούς.»
Με τιμή
Προκόπιος Παυλόπουλος»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία Byron: Τι ισχύει σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία
- Στην 5η θέση η Ελλάδα ως προορισμός ευεξίας διεθνώς
- Συνταγή: Κοτόπουλο με γιαούρτι & μπαχαρικά
- Global Peace Index: Πόσο ασφαλής και ειρηνική είναι η Ελλάδα – Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
- Ο μύθος ότι η Δημοκρατία και η πολιτική υποφέρουν από κόπωση – Το παράδειγμα της Γαλλίας
- Κακοκαιρία Byron: Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες – Κόκκινος συναγερμός για πολλές περιοχές
- Αυτές οι δύο τροφές είναι οι πιο απολαυστικές «ασπίδες» για την καρδιά
- Ρεύμα: Τα νέα πορτοκαλί τιμολόγια και πότε μας συμφέρουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442