Ποια ονόματα πέφτουν στο τραπέζι του κυβερνητικού ανασχηματισμού
Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό σχεδιάζει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις περάσει η μεγάλη καταιγίδα μετά τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού. Τα πρώτα ονόματα που μπαίνουν στο τραπέζι για αντικατάσταση είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Δημήτρης Στρατούλης μετά το «παρών» τους στην ψηφοφορία της Βουλής. Οι αλλαγές ενδεχομένως να αφορούν και άλλα υπουργεία...
Σε κυβερνητικό ανασχηματισμό σχεδιάζει να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας, μόλις περάσει η μεγάλη καταιγίδα μετά τις Βρυξέλλες, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.
Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει πάρει οριστικές αποφάσεις, άλλωστε όλα σχετίζονται με την εξέλιξη του θέματος της συμφωνίας. Στο μυαλό του όμως έχει σχεδιάσει ένα πλάνο κινήσεων και πρωτοβουλιών που, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, θα αποσκοπούν στην εξασφάλιση της ψήφισης των προαπαιτούμενων και των μέτρων που ζητούν οι πιστωτές να περάσουν από το Κοινοβούλιο αμέσως, όπως αναφέρουν Τα Νέα.
Αν και απέφυγε να ζητήσει εν θερμώ την απομάκρυνση των Παναγιώτη Λαφαζάνη και Δημήτρη Στρατούλη από τις θέσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης μετά το «παρών» τους στην ψηφοφορία τα ξημερώματα του Σαββάτου, έχει αποφασίσει ότι με δύο μέλη της κυβέρνησης που προτείνουν την επιστροφή στη δραχμή δεν μπορεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα που υπαγορεύεται σε μεγάλο βαθμό από την Ευρώπη, ακριβώς για να υπηρετήσει την παραμονή στο ευρώ.
Ο ανασχηματισμός δεν θα περιοριστεί, όμως, στα πρόσωπα των δύο στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας που είναι άγνωστο με ποιον τρόπο θα αντιδράσουν σε μια πιθανή αντικατάστασή τους.
Οι αλλαγές ενδεχομένως να αφορούν και άλλα υπουργεία, π.χ. του οικονομικού κύκλου σε θέσεις αναπληρωτών ή υφυπουργών ή ακόμη και εσωτερικές μετακινήσεις κυβερνητικών στελεχών σε άλλα χαρτοφυλάκια.
Για τις προερχόμενες από τη Διεθνή Εργατική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ) βουλευτίνες Ψαρρέα και Γαϊτάνη που ψήφισαν καθαρά «όχι» τα πράγματα είναι λίγο πιο ευκρινή. Ο πρωθυπουργός είτε θα ζητήσει τις παραιτήσεις τους, κάτι που προβλέπεται και από τον Κώδικα Δεοντολογίας, ένα κείμενο που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτές, είτε θα παραπέμψει το θέμα τους στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Σε ό,τι αφορά όσους επέλεξαν την αποχή ή τη δήλωση «παρών/παρούσα» κατά την ψηφοφορία, το Μαξίμου θα περιμένει να δει τη συμπεριφορά τους κατά την ψηφοφορία επί των νέων μέτρων και θα καταλήξει ζητώντας τους σε περίπτωση καταψήφισης την παράδοση της βουλευτικής έδρας.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αλμέιδα κατηγορείται για σεξισμό σε γυναίκα βοηθό διαιτητή στην Ισπανία (vid)
- Ζάκυνθος: «Να εγκαταλείψω εγώ το παιδί μου;» – Τι λέει ο πατέρας του 2χρονου Λίο που κατασπαράχθηκε από το πίτμπουλ
- Αστροναύτης κατέγραψε το Βόρειο Σέλας από το διάστημα – Οι εντυπωσιακές εικόνες
- Η Καϊράτ θα παίξει με μαύρα περιβραχιόνια απέναντι στον Ολυμπιακό
- Ο σκύλος της φυλής Δαλματίας: Αθλητικός, ευγενικός και πανέξυπνος
- Αντιδράσεις για την επίσκεψη Σάλεχ στην Αθήνα και τις αναφορές στο τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Αυτό είναι το πιο χριστουγεννιάτικο σπίτι της Αθήνας – Πού βρίσκεται
- Τολμηρή ληστεία στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας: Σπάνιες γκραβούρες Ματίς και Πορτινάρι στα χέρια ενόπλων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442