Τυνησία: Οι τουρίστες φεύγουν, τα «ύποπτα» τζαμιά κλείνουν
Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν τα ξημερώματα του Σαββάτου με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ξενοδοχείο της πόλης Σους. Παράλληλα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο 80 τζαμιών.
Εκατοντάδες ξένοι τουρίστες μεταφέρονταν τα ξημερώματα του Σαββάτου με λεωφορεία στο αεροδρόμιο της Ενφίντα για να εγκαταλείψουν την Τυνησία μετά την επίθεση η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους σε ένα ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους.
{{{ map }}}
Δημοσιογράφος του γαλλικού πρακτορείου είδε στον πίνακα των αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο την αναγγελία 13 αναχωρήσεων πτήσεων από τις 23:15 της Παρασκευής ως τις 05:40 του Σαββάτου τοπική ώρα. Οι πτήσεις είχαν ως προορισμό το Λονδίνο, το Μάντσεστερ, το Άμστερνταμ, τις Βρυξέλλες και την Αγία Πετρούπολη.
Ένα ζευγάρι Βρετανών τουριστών που είχε φτάσει την περασμένη Τετάρτη στη Σους απάντησε σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου ότι το ταξιδιωτικό γραφείο μέσω του οποίου είχε κλείσει τη διαμονή του το κάλεσε «να επιστρέψουν».
«Έχουμε φοβηθεί, δεν είναι ασφαλής η διαμονή στην Τυνησία» είπε ένας νεαρός τουρίστας.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι μπαίνει λουκέτο σε 80 τζαμιά, τα οποία θεωρούνται τόποι συγκέντρωσης ακραίων ισλαμιστών.
Οι Αρχές ανακοινωσαν επίσης ότι θα ενταθούν τα μέτρα ασφαλείας σε ξενοδοχεία, μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σοκαριστικό βίντεο με τον 16χρονο μαχαιρωμένο στο Αγρίνιο – Οι δραματικές στιγμές μετά το αιματηρό επεισόδιο
- Σε συμπληγάδες τα εργοστάσια στη Γαλλία – Αύξηση 30% στα λουκέτα
- Σαρωτικός ο Ολυμπιακός και κόντρα στην Ελπίδα Τρίπολης (11-0)
- Χαβιέ Σολάνα – Βομβάρδισε τη Γιουγκοσλαβία το 1999 και σήμερα τον τιμά η Ευρωβουλή
- Πώς βρέθηκε η Αμάντα Πιτ στον «Mαφιόζο της Διπλανής Πόρτας»
- ΠΟ Ισπανίας σε Μπαρτσελόνα: «Μην φοβάστε για τον Γιαμάλ»
- Γιατί οι νέοι επιλέγουν σπίτια χωρίς καθιστικό στις μεγάλες πόλεις
- Google: Η «κρυφή» λειτουργία του Android 17 για ταχύτερη φόρτιση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 29.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/david-wirzba-1kqqPKhn0a4-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442