Φωτιά και λάβρα η ασφάλεια του Μπλερ για τους βρετανούς φορολογούμενους
Αρκετά χρήματα, για την ακρίβεια εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, κοστίζει στους βρετανούς φορολογούμενους η ασφάλεια του Τόνι Μπλερ. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η Daily Telegraph, έπειτα από σχετική έρευνα την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή και στην οποία αναφέρεται ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο Μπλερ κινείται εντός και εκτός βρετανικών συνόρων με 12 αστυνομικούς στην προσωπική του φρουρά.
Αρκετά χρήματα, για την ακρίβεια εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, κοστίζει στους βρετανούς φορολογούμενους η ασφάλεια του Τόνι Μπλερ. Αυτό υποστηρίζει τουλάχιστον η Daily Telegraph, έπειτα από σχετική έρευνα την οποία δημοσιεύει την Παρασκευή και στην οποία αναφέρεται ότι ως πρώην πρωθυπουργός, ο Μπλερ κινείται εντός και εκτός βρετανικών συνόρων με 12 αστυνομικούς στην προσωπική του φρουρά.
Σύμφωνα με έγγραφα στα οποία είχε πρόσβαση η βρετανική εφημερίδα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν Ειδικός Απεσταλμένος στη Μέση Ανατολή για την προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας – θέση από την οποία έχει ανακοινώσει ότι θα παραιτηθεί στα τέλη Ιουνίου – ενδέχεται να ταξιδεύει έως και πέντε φορές την εβδομάδα, το οποίο δυνητικά κοστίζει στο βρετανικό Δημόσιο από 20.000 έως 22.000 ευρώ.
Η Telegraph αναφέρει ότι καθένας από τους 12 αστυνομικούς που συνοδεύουν τον πρώην ηγέτη των Εργατικών σε αυτά τα ταξίδια έχει λαμβάνειν τουλάχιστον 77.000 ευρώ, ίσως και περισσότερα από 95.000 ευρώ, λόγω των υπεροριών στο Εξωτερικό. Και μπορεί ο Μπλε να μην ζητάει από τους βρετανούς φορολογούμενους να πληρώσουν τον λογαριασμό όταν ταξιδεύει με ιδιωτικά τζετ, αναφέρει η Telegraph, δεν υπάρχει ωστόσο περίπτωση να ταξιδέψει εκτός Βρετανίας με λιγότερους από οκτώ αστυνομικούς στο πλευρό του.
Ο ίδιος ο Μπλερ, στα διάφορα δημοσιεύματα που έχουν κατά καιρούς δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται στον πολυτελή τρόπο ζωής του, απαντά ότι σε καμία περίπτωση δεν σπαταλά περισσότερα απ’ ό,τι σπαταλούν άλλοι διπλωμάτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Η ομιλία του Γρηγορίου – Τι είπε στους παίκτες μετά τη νέα γκέλα στο πρωτάθλημα
- Ντουμπάι: Αναβάλλεται η προγραμματισμένη πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων
- Καύσιμα: «Άλμα» 20% στο ντίζελ και 8% στην αμόλυβδη – Ανήσυχοι οι καταναλωτές
- Μιλγουόκι Μπακς – Ιντιάνα Πέισερς 134-123: «Καθάρισε» ο κυρίαρχος Αντετοκούνμπο, αλλά αποχώρησε τραυματίας (vid)
- Μία γυναίκα και ένα παιδί σκοτώθηκαν στο Αφγανιστάν από πακιστανικές οβίδες, καθώς ο πόλεμος συνεχίζεται
- Μεγάλη «μάχη» για το 5-8 της Super League: Πέντε ομάδες για τρεις θέσεις – Το πρόγραμμα στο φινάλε
- Από τη σύγκρουση στη συναίνεση: η φιλοσοφική διαδρομή του Γιούργκεν Χάμπερμας
- Μέση Ανατολή: Το ελληνικό «ράλι» αυξήσεων στο ράφι και πού θα κάτσει η «μπίλια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 16.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/davide-venturelli-lh0mqRUCrok-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442