Σε ανοικτή σύγκρουση ΤΑΙΠΕΔ και λιμενεργάτες
Τις έντονες ανησυχίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών, έχει προκαλέσει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να μη συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου και έχουν μπει στο τρίμηνο της μετενέργειας.
Τις έντονες ανησυχίες της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών, έχει προκαλέσει η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ, να μη συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΠ το θέμα της ανανέωσης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που έχουν λήξει από το τέλος Απριλίου και έχουν μπει στο τρίμηνο της μετενέργειας.
Η ΟΜΥΛΕ υποστηρίζει ότι έπειτα από επανειλημμένες συζητήσεις των σωματείων των εργαζομένων και της διοίκησης του ΟΛΠ, υπήρξε συμφωνία να συνεχίσουν να ισχύουν οι όροι των σημερινών συμβάσεων με χρόνο διάρκειας 2 έτη.
Αντιπροσωπεία της ΟΜΥΛΕ επισκέφθηκε σήμερα για το θέμα τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΤΑΙΠΕΔ Αντώνη Λεούση, χωρίς, ωστόσο να υπάρξει κάποια σαφή τοποθέτηση για το θέμα. Η αντιπροσωπεία μετέβη στη συνέχεια στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη.
Συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων του ΟΛΠ, ανέφεραν ότι η διαδικασία για τη σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του ΟΛΠ δεν πρέπει να σχετίζεται με το θέμα των συμβάσεων των εργαζομένων, οι οποίες θα πρέπει να υπογραφούν άμεσα.
Η ΟΜΥΛΕ με σημερινή της ανακοίνωση, κάνει λόγο για ακραίες νεοφιλελεύθερες και αντεργατικές μεθοδεύσεις από τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και υποστηρίζει ότι «η διοίκηση του Ταμείου με την ανοχή της κυβέρνησης που ξεπουλάει τα λιμάνια θέλει να καταργήσει κάθε μορφή συλλογικής σύμβασης εργασίας και να παραδώσει το λιμάνι στην Cosco».
Τέλος καλεί τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα, αλλά και την κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Απότομη άνοδος των τιμών στα λιπάσματα – Κίνδυνος για ελλείψεις στα τρόφιμα αν συνεχιστεί ο πόλεμος στο Ιράν
- Στήριξη στην Κύπρο και καμία εμπλοκή στον πόλεμο ΗΠΑ, Ισραήλ, Ιράν ζητεί η αντιπολίτευση
- Η επένδυση του KSI στη Ντάγκεναμ & Ρέντμπριτζ δεν είναι απλώς ένα διαφημιστικό κόλπο
- Μουρτζούκου: Η έκθεση των ψυχιάτρων – Είχε πλήρη επίγνωση των πράξεών της
- Ρωσία και Λευκορωσία με τη σημαία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2026
- ΒΗΜΑ: Έρχεται την Κυριακή με συναρπαστικές προσφορές
- Έφτιαξαν… σοκολατένιο μέλι με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
- Πρέπει να σκεφτούν τι είναι κατάλληλο μια τέτοια περίοδο: Στον «αέρα» η λάμψη των Όσκαρ λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442